Stadsdeel Bos en Lommer
Feestelijke Vrouwendag in Bos en Lommer

Op maandag 8 maart, Vrouwendag, organiseert Stadsdeel Bos en Lommer een feestelijke lancering van de Vrouwenacademie West. Tijdens deze feestelijke lancering staat de vrouw en haar ambitie centraal. Vrouwen kunnen bij de Vrouwenacademie West loopbaanbegeleiding krijgen, lesprogramma's volgen om hun competenties te versterken of een startkwalificatie/diploma halen.

Dromen
Op deze dag presenteert een aantal vrouwen hun ambities en dromen. Centaal hierbij staat ook wat de academie kan betekenen voor de vrouwen en vooral hoe ze deze vrouwen verder kunnen helpen in hun ontwikkeling.

Cabaret
Actrice Smadar Monsinos geeft een eigen kijk op deze dag, zij zal wat die dag ter ore komt verwerken in een stukje cabaret. Daarna volgt de officiële handeling door portefeuillehouder Fouad Sidali en een borrel om nader kennis met elkaar te maken.

Ambitie
Stadsdeel Bos en Lommer heeft de emancipatie van de vrouw en de doorstroom naar opleiding of werk altijd hoog op de agenda gehad. Vooral portefeuillehouder Fouad Sidali heeft zich hier hard voor gemaakt; hij heeft zich ingespannen om deze academie voor vrouwen in West mogelijk te maken. Vrouwen doen ongelofelijk veel om zich verder te ontwikkelen. Zo zijn ze vaak actief binnen de vele vrijwilligersorganisaties die Bos en Lommer rijk is. Ze zetten zich - met ondersteuning door Stichting Buurtparticipatie - binnen de verschillende buurtontmoetingsruimten in of ze volgen een inburgeringcursus.

Fouad Sidali: "De ambitie om zich verder te ontwikkelen is er. Steeds meer vrouwen zijn zich bewust van wat zij kunnen en willen. Ze missen echter nog de bagage, begeleiding en de bewegwijzering om door te gaan. Hier gaat de Vrouwenacademie West in voorzien, het slaat een brug tussen inburgeren en werk."

Brug
De academie gaat een brug slaan voor deze vrouwen tussen inburgeren en werk. Door deze vrouwen goed te informeren over het bestaande aanbod en dit voor hen inzichtelijk maken. De Vrouwenacademie West wil de belemmeringen die deze vrouwen ondervinden wegnemen. Doel van de academie is dat vrouwen zich zelfstandig verder kunnen ontwikkelen naar een startkwalificatie of een betaalde baan.