Gemeente Soest

Milieucentrum de Kwekerij organiseert cursus thuis compost maken


01 maart 2010

Milieucentrum De Kwekerij van de gemeente Soest organiseert op dinsdagavond 9 maart een cursus `thuis compost maken'. Met de cursus wil het milieucentrum thuis composteren van groente, fruit en tuinafval (GFT) gemakkelijker maken.

Behalve de cursus is er ook een BTW-subsidieregeling om de aanschaf van een compostvat goedkoper te maken en wordt er eenmalig gratis compost verstrekt tijdens de landelijke compostdag op 20 maart.

Van GFT naar compost

De gemeente Soest stimuleert met een subsidieregeling de aanschaf van regentonnen en compostvaten. Het gebruik van regentonnen loopt goed in Soest, maar Soesters maken minder gebruik van de subsidie voor een compostvat.

De drempel om zelf compost te maken is blijkbaar te hoog. Het idee leeft dat er veel ruimte voor nodig is en dat je dus een grote tuin nodig hebt. Daarnaast vinden veel mensen het gewoon `teveel gedoe'.

Tips en advies

Tijdens de cursusavond proberen we de vooroordelen te ontkrachten. De cursusleidster spreekt over: een gezonde bodem in uw tuin(-tje), milieuvriendelijk tuinieren, het belang van organische bemesting in uw tuin en natuurlijk praktische tips om van thuis composteren met weinig moeite een groot succes te maken.

De cursus wordt geleid door Roos Broerse (lid van de Wilde Weelde, een vakvereniging van natuurvriendelijke ondernemers uit Utrecht). Zij heeft veel praktijkervaring met milieuvriendelijk tuinieren en compost maken.

De cursus wordt gehouden op dinsdagavond 9 maart 2010 in milieucentrum de Kwekerij aan de Molenstraat 157 in Soest. De cursus duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Er kunnen maximaal twintig deelnemers meedoen.

Deelname bedraagt EUR 5,-. Inschrijven kan bij CNME de Kwekerij (gemeente Soest); t.n.v. Johan Simon; telefoonnummer: (035) 6093202 of e-mail: milieucentrum@soest.nl.