Gemeente Schagen

Reconstructie Thorbeckestraat

Na de zomervakantie wordt de Thorbeckestraat gereconstrueerd. De doelstelling is de Thorbeckestraat meer het karakter van een woonstraat te geven in plaats van de doorgaande weg die het nu is. De gemeente heeft hiervoor een voorlopig ontwerp opgesteld. Op 9 maart wordt het voorlopig ontwerp met de bewoners van de Thorbeckestraat en de winkeliers behandeld tijdens de inspraakavond in het gemeentehuis.

Voorgesteld wordt om één trottoir en de parkeervakken te verbreden en de rijweg iets te versmallen, waardoor de weg onaantrekkelijker wordt voor het autoverkeer en er naar verwachting minder hard gereden kan worden. Samen met de afsluiting van de spoorwegovergang Hoep voor het doorgaande autoverkeer vanaf eind maart en het dichtzetten van de Sweelinckstraat voor het doorgaande autoverkeer is het de verwachting dat er veel minder autoverkeer door de Thorbeckestraat gaat rijden en dat dit verkeer ook langzamer rijdt. Ook wordt voorgesteld om twee extra bomen te planten. Aan het begin en einde van de straat komen flauwe verkeersplateaus. De openbare verlichting wordt ook opgepakt.

Het ontwerp zal naar verwachting in april vastgesteld worden, waarna het technisch uitgewerkt wordt. In juli vindt de aanbesteding plaats, waarna de werkzaamheden na de bouwvak eind augustus / begin september zullen starten.

Â

Hieronder kunt u belangrijke informatie vinden deze worden steeds op deze site gezet, evenals het ontwerp, de planning en de verslagen.

Centrum Rand Oost