Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Gewonde bij woningbrand in Huizen

Huizen, 09-03-2010 o Dinsdagochtend 9 maart werd om 06.00 uur door een buurtbewoner een brand ontdekt in een woning aan de Leeuwebek. De hulpdiensten werden gealarmeerd en waren snel ter plaatse. De 78-jarige bewoner van het pand werd gewond voor zijn woning aangetroffen. De man is met brandwonden overgebracht naar het RKZ Brandwondencentrum in Beverwijk.

De oorzaak van de brand is nog onbekend en wordt onderzocht. Uit de woning werden twee gasflessen gehaald. Of er nog meer flessen in de woning waren, is nog niet bekend. In welke mate aangrenzende woningen schade hebben opgelopen, is nog onduidelijk. Uit voorzorg werd een aantal omliggende woningen ontruimd. In totaal werden zeven personen uit de woningen gehaald en ondergebracht bij omwonenden. Het is nog niet bekend wanneer zij terug kunnen naar hun woning.

Om 08.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. Het nablussen is nog in volle gang. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid.

De politie is op zoek naar personen die de brand in een vroeg stadium gezien hebben of andere informatie hebben die voor de politie van belang kan zijn. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844.