Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 09-03-2010

Politie houdt minderjarige aan voor inbraak in woning

TILBURG - De politie heeft vanmorgen een 17-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning in de Vivaldistraat die op 31 december 2009 plaats vond. De jongen is op het bureau ingesloten.

Tussen 31 december 2009, 19.15 uur en 01 januari 2010, 00.30 uur vond er een inbraak plaats in een woning in de Vivaldistraat. Via de achterzijde werd onder andere het slot van de achterdeur geforceerd. Diverse goederen, waaronder een fiets, werden weggenomen. De politie nam de aangifte op en stelde een onderzoek in. Dit onderzoek wees in de richting van de 17-jarige. De jongen is met toestemming van de Officier van Justitie, buiten heterdaad aangehouden.

Tilburgers verdacht van auto-inbraken

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond 02.45 uur in de Reitse Hoevenstraat, twee Tilburgers van 21 en 24 jaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van inbraken in auto's in de Javastraat. Beiden zijn in het belang van het onderzoek ingesloten.

Agenten stelden vanmorgen een onderzoek in na een ontvangen melding van inbraak in twee geparkeerde auto's aan de Javastraat in Tilburg. De politie trof beide voertuigen zonder portierruiten aan. Eén van de auto's miste een navigatiesysteem. Een oplettende getuige meldde twee mannen bij de voertuigen te hebben gezien die zich verdacht gedroegen. Agenten troffen korte tijd later in de Reitse Hoevenstraat beide mannen, die voldeden aan het opgegeven signalement aan.

Huurbaas mishandelt en bedreigt huurder

TILBURG - De politie heeft gisteren op de Korvelseweg een 61-jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging en mishandeling. Het
slachtoffer, een 24-jarige stadsgenoot deed aangifte. Hij vertelde dat de verdachte, zijn huurbaas, hem rond 18.15 uur in de Sneekstraat in Tilburg had opgewacht. Beiden hebben een huurconflict met elkaar. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte het slachtoffer meerdere keren sloeg en schopte. Omstanders lukte het de partijen te scheiden waarop de verdachte vertrok. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in en troffen de verdachte korte tijd later aan.

Tilburger bekrast auto en vernielt scooter

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in de Weefmeesterstraat een 19-jarige Tilburgse jongen aangehouden voor vernieling. De politie stelde een onderzoek in nadat een 49-jarige stadsgenoot meldde dat een wijkbewoner vernielingen had aangericht aan zijn bromfiets en een geparkeerde auto. Dit gebeurde volgens de aangever nadat de verdachte aangesproken was over zijn gedrag. Hij zou volgens de aangever met een quad door een nabij gelegen plantsoen hebben gecrost waardoor de beplanting vernield was. Op het bureau bekende de 19-jarige de auto te hebben bekrast. Hij ontkende vernielingen te hebben aangericht aan de scooter.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 09-03-2010 14:12 | © Regio Midden en West Brabant |