Rabobank Nederland


---

'Ondernemen niet lastiger voor vrouwen'

8-3-2010 | MVO

Voor een vrouw is het niet lastiger een bedrijf te runnen dan voor een man, blijkt uit onderzoek onder bijna 600 vrouwelijke ondernemers. Het onderzoek is vrijdag gepresenteerd op de bijeenkomst 'Ondernemen is een sport' in Zwolle.
Ondernemend netwerken

In een paneldiscussie ging Trudy Huisman, directievoorzitter van Rabobank IJsseldelta, de discussie aan met onder anderen algemeen directeur van de Kamer van Koophandel Oost Nederland Medy van der Laan (voormalig staatssecretaris) en Carmen Breeveld, de nieuwe voorzitter van Federatie Zakenvrouw. Op de stelling dat onderneemsters met personeel meer ambities hebben dan ZZP'ers prees Trudy Huisman de wijze waarop ZZP'ers werken, bijvoorbeeld de samenwerkingsverbanden die zij onderling aangaan. Applaus kreeg zij van de agrarische onderneemsters toen zij aangaf dat die het moeilijker hebben dan vrouwen in het mkb. Agrarische onderneemsters hebben volgens haar te maken met 16 miljoen 'deskundigen' die zij moeten overtuigen om hun product of dienst af te zetten. Om minder afhankelijk te zijn van de retail riep Huisman de vrouwen in die sector op zich ook meer verderop in de keten te begeven.

De bijeenkomst was een initiatief van het landelijke project Ondernemend Netwerken. Dat richt zich op de ontwikkeling van vrouwelijk ondernemerschap in zowel de stad als op het platteland. Op deze wijze willen initiatiefnemers Federatie Zakenvrouwen en LTO Vrouw en Bedrijf hun leden met elkaar verbinden. Het Rabobank Projectenfonds stimuleert dit project.