Siemens

Persbericht

201003.235

Den Haag, maandag 8 maart 2010

Technishow:

Innovatieve gebruikersinterface voor werktuigmachines

Met Sinumerik Operate integreert Siemens Drive Technologies de gebruikers- en programmeerinterfaces HMI-Advanced, ShopMill en ShopTurn in één integrale interface voor werktuigmachines. Sinumerik Operate bevat Animated Elements en maakt intuïtief bedienen en programmeren eenvoudig. Ook complexe werkstukken kunnen eenvoudig worden ingesteld en door nieuwe functies in één enkele opspanning worden geproduceerd.

Op de Technishow introduceert Siemens Drive Technologies voor de Nederlandse markt de nieuwe integrale gebruikersinterface Sinumerik Operate aan de hand van de nieuwe CNC-besturing Sinumerik 828D en de Sinumerik 840D sl. In Sinumerik Operate zijn de bestaande gebruikers- en programmeerinterfaces HMI-Advanced, ShopMill en ShopTurn geïntegreerd tot één uniforme gebruikersinterface voor werktuigmachines. Hiermee worden het programmeren van hogere programmeertalen en dialogen ondergebracht in één enkele gebruikersinterface, wat een snelle NC-programmering en werkvoorbereiding mogelijk maakt. De duidelijke vormgeving met contextafhankelijke functies en zelfverklarende symbolen maken een intuïtieve bediening door de machinegebruiker mogelijk. Verschillende kinematieken zijn eenvoudig instelbaar. Dankzij de geheel vernieuwde simulatie en tal van verschillende werkstukweergaven kan de programmering direct worden gecontroleerd, hetgeen fouten voorkomt. Tijdens een lopende simulatie kan ook individueel worden ingezoomd op gedraaide werkvlakken.

Bij het instellen van een werkstuk wordt het meten door middel van animatie overzichtelijk weergegeven. Dit geldt zowel voor automatisch als handmatig nullen. . Met behulp van de zwenkcyclus Cycle 800 kunnen zelfs zeer complexe werkstukken snel en eenvoudig in één opspanning worden geproduceerd. Met de nieuwe interface Sinumerik Operate beschikt de gebruiker tevens over een geoptimaliseerd gereedschaps-- en programmabeheer. In de gereedschapslijst zijn alle relevante gegevens overzichtelijk in een configureerbare weergave opgenomen. Dankzij contextafhankelijke ondersteuning en zelfverklarende symbolen verloopt de bediening van Sinumerik Operate eenvoudig en intuïtief. Via de innovatieve interface Sinumerik Operate beschikt de gebruiker over alle gangbare programmeermethoden. De dialoogprogrammering via ShopMill en ShopTurn is de perfecte programmeeroplossing voor de productie van enkelstuks en kleinere series. In programGuide is G-Code-programmering met grafische cyclusondersteuning ondergebracht. Deze zorgt voor grote flexibiliteit en korte bewerkingstijden en is met name geschikt voor middelgrote en grote productie-aantallen. Verder is het natuurlijk ook mogelijk om CAM programmas en programmas van andere ISO dialecten via USB of netwerk te laden en te bewerken.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation & Drive Technologies, Daniel Kofman Tel: (070) 333 2593
E-mail: daniel.kofman@siemens.com
Internet: klik hier

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com