Gemeente Coevorden

Poppenhare/Lootuinen voorlopig gevestigd in voormalig kleuterschoolgebouw

Deel samenwerking Brede School Poppenhare/Lootuinen voorlopig gevestigd in voormalig kleuterschoolgebouw

dinsdag 9 maart 2010

Een deel van de samenwerking van de Brede School Poppenhare/Lootuinen in Coevorden wordt voorlopig gevestigd in het voormalige kleuterschoolgebouw aan de Van Ewijcklaan 6 in Coevorden. De opening van dit gebouw is op woensdag 28 april van 15.00 tot 18.00 uur. Kinderen en ouders van de drie betrokken basisscholen (rooms-katholieke Daltonbassischool Panta Rhei, protestants-christelijke Mijndert van der Thijnenschool, Wilhelminaschool), peuterspeelzaal Pinokkio, Kinderwereld en Expertisecentrum Promens-care en inwoners van de wijken Poppenhare en Lootuinen zijn van harte welkom daarbij aanwezig te zijn.

Naar verwachting duurt de bouw van het daadwerkelijke Brede Schoolgebouw nog minstens twee jaar. Ondanks dat er nog geen gebouw is, werken de partners al een tijd samen op bepaalde gebieden. De Wilhelminaschool en Stichting Welzijn 2000 pakten bijvoorbeeld samen het project `Kijk dit is mijn wijk' op. Door nu alvast voor bepaalde activiteiten in één gebouw te gaan, kunnen de partners de krachten nog meer bundelen en de werkzaamheden voor ouder, kind en wijk beter afstemmen. Bovendien is het op die manier ook voor de buitenwereld duidelijker dat de Brede School iets gezamenlijks is.

Onderdak
Het voormalige kleuterschoolgebouw heeft vier klaslokalen en een kantoorruimte. Het gaat in eerste instantie onderdak bieden aan: -de coördinator van de Brede School;
-de combinatiefunctionaris;
-het Centrum voor Jeugd en Gezin; -buurtvereniging Lootuinen; -Code Green plus (opvangprogramma van Stichting Welzijn 2000 voor jongeren tussen tien en achttien jaar).