Ingezonden persbericht


"And the winner is....”

Siemens sleept 13 iF Awards 2010 in de wacht

Niet alleen de Academy Awards worden in deze periode van het jaar uitgereikt; ook de Oscar onder de designprijzen -de iF Awards- zijn verdeeld. De jury van de iF Awards 2010 heeft Siemens bestempeld als trendsetter op het gebied van keukenapparatuur. Van deze felbegeerde internationale onderscheidingen gingen er maar liefst 13 naar Siemens. Daarbij waren de side-by-side koelkasten glasdesign, de compacte inbouwafwasautomaat en discControl -de nieuwe bediening voor kookplaten, duidelijk favoriet. Deze laatste won zelfs een zeer prestigieuze Gold Award.

discControl goed voor goud

Ongeacht de uitvoering - 60 of 80 cm breed, elektrisch of inductie - de juryreacties op de Siemens discControl-kookplaten waren zonder uitzondering enthousiast. Zelfs zozeer, dat het een Gold Award toegekend kreeg. Deze nieuwe bedientechnologie brengt de klassieke draaiknop naar de 21e eeuw. Het regelen van de kookzones via soepel draaiende magnetische schijfjes heeft wel iets van het bedienen van een iPod: een lichte aanraking is genoeg om een kookzone in te stellen. Een subtiel, maar duidelijk voelbaar signaal bevestigt dat de gewenste stand is ingesteld.

Afwasautomaat zorgt voor nieuwe mogelijkheden

De iF-jury had veel waardering voor de nieuwe mogelijkheden die de compacte afwasautomaten van Siemens bieden bij het inrichten van keukens. Dankzij de speciale constructie kunnen de apparaten ook worden ingebouwd in plintloze, 'zwevende' kasten: iets wat met geen enkele andere afwasautomaat ter wereld mogelijk is. Ook inbouw op aanrechthoogte of boven een aanrecht is mogelijk, bijvoorbeeld in een boven- of kolomkast. Deze 45 of 60 centimeter hoge automaten zijn zuinig met ruimte, maar niet met hun prestaties. Want als het op afwassen aankomt, zijn ze net zo krachtig, zuinig en snel als de speedMatic-automaten in standaardformaat.

Vier iF Awards voor koelapparatuur!

Siemens is uniek in het gebruik van glas als ontwerpmateriaal. Twee iF Awards werden toegekend aan productlijnen met glazen ontwerpdetails, namelijk de side-by-side glassDoor-lijn en de KG 36 NS glassDoor-apparaten met en zonder display. Beide productlijnen zijn leverbaar in de kleuren wit, zwart en titanium. Nog twee prijzen gingen naar de vitaFresh-koel-vriescombinatie KG 39 FS 50 (uitgevoerd met glas) en de Siemens Twin-Center (uitgevoerd met glas). Deze ontwerpen overtuigden de jury niet alleen door de pure vormgeving, maar ook door hun energiezuinigheid, geavanceerde bewaartechnologie en de flexibele binnenruimte.

De iF Awards 2010: de cijfers

Voor de iF Product Design Award 2010 waren in totaal 2486 producten ingeschreven door 1016 deelnemers uit 39 landen. De officiële prijsuitreiking vond plaats in Hannover op 2 maart 2010, de openingsdag van de CeBIT-beurs.

Afbeeldingen kunt u downloaden via http://www.siemens-home.nl/persberichten-nieuws/nieuws-detail.html?30=&31=LSmIqIFSjRA&32=&14=11461

Alle persberichten over de winnende producten:

> > >

Meer informatie over de huishoudelijke apparatuur van Siemens is te vinden op www.siemens-home.nl

Een iF-award is sinds de invoering ervan in 1953 een prestigieuze onderscheiding voor excellent design. Het door internationale experts toegekende iF-label staat voor professionaliteit en beproefde designkwaliteit. Ondernemingen en designbureaus maken er bij hun communicatie in de markt zichtbaar gebruik van en bieden de consument hiermee een oriëntatiepunt voor zowel hun producten als hun creatieve prestaties. Deelname aan een iF-wedstrijd is een bewijs voor de wil tot innovatie en de durf tot concurreren. De basis voor het dienstenspectrum van iF wordt gevormd door zes zelfstandig en gelijkwaardig naast elkaar bestaande designwedstrijden.

Siemens is het grote, innovatieve technologiemerk voor huishoudelijke apparatuur. Siemens staat voor uitstekende ontwerpen waarin creativiteit, perfectie en precisie centraal staan. Dat zijn al meer dan 160 jaar de sleutelwoorden van het merk Siemens. Ze vormen de basis voor een doorlopende stroom innovaties die het leven van mensen steeds verder verbeteren. 'Vooruitgang in dienst van de mensheid' was al het motto van Werner von Siemens, de grondlegger van de onderneming. Vanuit dat perspectief werken onze ingenieurs er voortdurend aan om de efficiëntie van huishoudelijke apparatuur op topniveau te houden als het gaat om verbruik van schaarse hulpbronnen als water en energie. Dankzij de inzet van steeds weer nieuwe technologie hebben de huishoudelijke apparaten van Siemens de laagste verbruikscijfers in dit marktsegment. Hoewel de nadruk voornamelijk ligt op inbouwapparaten, voert het merk Siemens ook een compleet assortiment in de productcategorieën koken, wassen en drogen, koelen en vriezen, afwassen en consumentenproducten. In Duitsland is het merk Siemens nummer 1 op het gebied van huishoudelijke apparatuur en in Europa is het toonaangevend onder de aanbieders van inbouwapparatuur. Huishoudelijke apparatuur van Siemens maakt technische vooruitgang voor iedereen tastbaar. Siemens brengt de toekomst in huis.



Ingezonden persbericht