Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maastricht, 9 maart 2010

DURACAR GEREHABILITEERD
Vandaag heeft de rechtbank in Maastricht DuraCar gerehabiliteerd. Afgelopen 9 februari werd door diezelfde rechtbank het faillissement over DuraCar uitgesproken, op verzoek van 2 kleinere crediteuren. DuraCar had op dat moment, door onvoorziene omstandigheden, de financiering net niet tijdig rond om dat te voorkomen. Een verzoek tot uitstel mocht vorige maand niet baten, maar het verzet dat door DuraCar werd aangetekend is dus vandaag gehonoreerd. Hiermee is het faillissement dus nietig verklaard.

VOORTGANG
Het management team en de eigenaar van DuraCar ­ het Britse Earlston Ltd. ­ gaan nu DuraCar terug op het juiste spoor te zetten. De eerste fase van het project ­ het opleveren van 5 technische geoptimaliseerde prototypes ­ was reeds in 2009 afgerond. DuraCar was inmiddels ook begonnen aan de 2e fase waarin klantwensen worden vertaald naar een aangepast model. Het DuraCar-team en de betrokken partners pakken nu de draad weer op in voorbereiding op serieproductie.

NIEUWE INVLOEDEN
Ondanks het feit dat een bijna-faillissement een negatieve ervaring is en veel energie kost, is het management team positief verrast door de vele geïnteresseerde partijen die zich hebben gemeld. DuraCar zal met deze partijen in gesprek gaan om over mogelijke samenwerking te spreken. Hiermee wil DuraCar zijn financiële basis verder versterken. De huidige eigenaar, die de komende fase in voorbereiding op serieproductie heeft gefinancierd, staat ook open voor het vormen van een breder consortium met strategisch sterke partners voor de verdere uitrol van het project.

DANKWOORD
DuraCar vindt het ook absoluut gepast om alle betrokken partners ­ zowel commercieel als technisch ­ te danken voor hun onvoorwaardelijke support in de afgelopen moeilijke fase en ziet uit naar voortzetting van de goede samenwerking.