Ingezonden persbericht


09-03-2010
ATECH GRAND PRIX BEVESTIGT BUURMAN VOOR SUPERLEAGUE FORMULA MET AC MILAN

Breda/Nederland, 9 Maart 2010

Atech Grand Prix heeft bevestigd dat de Nederlandse coureur Yelmer Buurman dit jaar in de Superleague Formula 2010 Sonangol gaat racen en wel onder de vlag van AC Milan. Het team, dat gevestigd is in Silverstone, won vorig jaar de titel met Liverpool en coureur Adrian Valles. Atech GP is daarbij ook het eerste team dat een coureur voor komend seizoen bevestigt.

Teambaas David Hayle is erg enthousiast over de komende samenwerking met 23-jarige Yelmer Buurman die in het eerste jaar in de Superleague Formula tweede werd met PSV Eindhoven en het jaar daaropvolgend vierde met Anderlecht.

"Ik ben erg tevreden met het sluiten van deze deal met Yelmer, die ik overigens al ken sinds de Formule Renault-dagen." zei Hayle. "De laatste jaren heb ik Yelmer zien groeien en heeft hij bewezen een sterke coureur te zijn in de Superleague Formula. Dit seizoen gaan we proberen om een stap verder te gaan met hem en ik verwacht dat hij kan vechten voor de titel van het kampioenschap."

In 2009 reed Buurman zowel in GP2 Asia Series als in de Superleague Formula, waar hij voor Anderlecht reed en als vierde eindigde in het eindklassement. Hij won twee races in de laatste ronde van de series in Jarama. Vorig jaar eindigde hij op de tweede plaats in het kampioenschap waar hij twee podiumplaatsen op zijn naam zette.

Daarvoor had Yelmer Buurman veel succes in de Formule 3, World Series by Renault en Formula Renault 2.0.

"Ik ben super blij dat ik terug ben in de Superleague Formula met het team dat afgelopen jaar kampioen werd en ik kijk er enorm naar uit om voor een topclub te kunnen scoren", aldus een enthousiaste Yelmer Buurman.

"AC Milan is één van de beste clubs van de wereld en ik voel me vereerd dat ik voor zo'n club mag racen. Nadat ik de tweede en vierde plek in de afgelopen twee jaar op mijn naam heb geschreven, wil ik nu echt voor de titel gaan. Ik heb maar een doel en dat is het kampioenschap winnen met AC Milan. Ik ben er helemaal klaar voor en wil iedereen van Atech GP bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben."

De openingsrace van de Superleague Formula by Sonangol vindt plaats in Silverstone op 3-4 april.




Ingezonden persbericht