Ingezonden persbericht


VKbanen wordt maandelijkse special bij de Volkskrant

In april verschijnt de eerste maandelijkse VKbanen special in nieuwe stijl bij de zaterdageditie van de Volkskrant en wordt het weekblad niet langer uitgegeven. Met maandelijkse arbeidsmarktspecials vormt VKbanen een waardevolle toevoeging op de Volkskrant, passend bij het nieuwe compacte formaat waarmee de Volkskrant een jonger, hoogopgeleid publiek aanspreekt.

Dagelijks nieuws en regelmatig arbeidsmarktonderzoek "Via VKbanen.nl en onze digitale nieuwsbrieven blijven we de hoger opgeleide werkzoekende zeer frequent van carrière-informatie voorzien. Ieder kwartaal brengen we een themaspecial in magazinevorm uit met een verhoogde oplage. Daarnaast zullen we regelmatig branchegerichte arbeidsmarktspecials voor onder meer Zorg, Onderwijs en ICT publiceren. Intussen is er iedere dinsdag in het Economie katern van de Volkskrant ook uitgebreid aandacht voor carrièregerelateerde thema's", aldus Quinty Danko, hoofdredacteur van VKbanen.

Meten is weten
VKbanen is onderdeel van de Persgroep Banen. De organisatie doet regelmatig onderzoek naar actuele arbeidsmarktthema's samen met gerenommeerde onderzoeksbureaus. Danko licht toe: "De uitkomsten van bijvoorbeeld het Beste Werkgevers onderzoek en De Grote Salarisenquête zullen we inzetten voor de specials. Hierdoor krijgen lezers meer inzicht in de markt waarin ze een baan zoeken."

3,5 miljoen pageviews in een maand
VKbanen.nl is in de loop der jaren uitgegroeid tot het platform voor de hoger opgeleide werkzoekende. In januari trok de site ruim 966.000 bezoekers en waren er ruim 3,5 miljoen pageviews. De Persgroep Banen wil de binding van hoger opgeleiden met het platform versterken door naast algemeen arbeidsmarktnieuws ook functie- en branchespecifiek nieuws te bieden. Daarnaast biedt de site ook carrièretips, tests, boeken en trainingen.

Over VKbanen
VKbanen is onderdeel van de Persgroep Banen, de nationale verkooporganisatie van de Volkskrant, VKbanen.nl, AD, NRC Handelsblad, nrc next, Trouw en Het Parool. VKbanen.nl biedt het breedste vacatureaanbod voor hoger opgeleiden. De website biedt toegang tot 10.000 cv's van hoger opgeleiden en heeft een oriëntatiebereik van 459.000 bezoekers. De specials van VKbanen bieden op basis van onderzoek vernieuwende en diepgaande artikelen. www.vkbanen.nl


Noot voor redacties


----------


Ingezonden persbericht