Gemeente Almere

Gemeente Almere ondersteunt Klimaatstraatfeest

10-03-2010

De gemeente Almere heeft zich opgegeven als
stergemeente voor het Klimaatstraatfeest. Dit is een feestelijke campagne waarin Nederlanders samen met hun buren energie besparen. Als stergemeente geeft Almere aan de actie maximaal te ondersteunen en bewoners wil activeren deel te nemen aan deze actie.

Samen met Natuur en Milieu Flevoland, wil de gemeente Almere bijdragen aan het initiatief van verschillende bewoners om thuis zuinig om te gaan met energie. Juist omdat Almere met de Almere Principles stevig inzet op een duurzame ontwikkeling, past deze campagne uitstekend bij de stad. Al in zeventig straten in Almere proberen verschillende bewoners een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving door vooral te besparen op elektriciteit.

Vanaf november 2009 tot eind maart is er een landelijke campagne waarin bewoners worden opgeroepen een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Via verschillende acties kunnen bewoners punten sparen. De vijfhonderd straten die de meeste punten hebben gespaard krijgen een klimaatstraatfeest op 29 mei aanstaande. De actie wordt ondersteund door SBS 6.

Wilt u meedoen als bewoners?

U kunt zich alleen of met uw buren opgeven en meedoen via www.klimaatstraatfeest.nl. Deze site staat vol adviezen en tips. Er zijn verschillende manieren om Klimaatpunten in de wacht te slepen: door energie te besparen en door op de site testjes over energiegebruik te doen. Maar samenwerking in de buurt levert ook punten op: hoe meer buren met elkaar samenwerken, hoe meer punten!