Gemeente Doetinchem

Persbericht, 10 maart 2010

Amphion deels weer open voor publiek

Gisteren troffen medewerkers van de gemeente asbesthoudende materialen aan in het huidige pand van schouwburg Amphion aan het Schouwburgplein in Doetinchem. Tot de uitslag van het vervolgonderzoek bekend was, werd de schouwburg gesloten voor publiek. Inmiddels is bekend dat Amphion, naar aanleiding van de uitslag van het onderzoek, haar deuren van de kleine zaal en de foyer weer kan openen.

Door de vondst van asbest zijn gisteren twee voorstellingen afgelast. Inmiddels is de uitslag van het vervolgonderzoek binnen. Tijdens dit onderzoek zijn in de lucht geen asbestdeeltjes aangetroffen. Ook op de kleefmonsters die verder in het gebouw zijn genomen, is geen asbest aangetroffen. Amphion kan daarom de deuren van de kleine zaal en de foyer weer openen. Er is geen sprake van gevaar voor de volksgezondheid.

Saneren
De grote zaal wordt gereinigd. Op enkele plekken boven het toneel en in de kelder wordt in opdracht van de gemeente Doetinchem gesaneerd. De verwachting is dat deze saneringswerkzaamheden tot zondagavond duren. Mensen met kaarten voor voorstellingen voor de grote zaal krijgen van Amphion bericht.