Naar het bos? Check nu eerst het wandelweer

10/03/2010 16:34

Weeronline B.V.

Landelijk Wandelprogramma en weerinstituut MeteoVista gaan samenwerking aan

NAAR HET BOS? CHECK NU EERST HET WANDELWEER!

Zeist 10 maart 2010 - Wandelweer? Niet zomaar een kreet, want het bestaat! WeerOnline.nl van het weerbedrijf MeteoVista ontwikkelde het 'wandelweercijfer' van alle plaatsen in Nederland. KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO-NL) en MeteoVista zijn nu een samenwerking aangegaan zodat iedereen er warmpjes bij blijft lopen.

Sinds deze maand levert MeteoVista de weersverwachtingen middels een weercijfer aan www.landelijkwandelprogramma.nl van de KNBLO-NL. Wandelen is een echte buitenactiviteit die vaak afhankelijk is van het weer. Dus liever geen regen, kou of extreme hitte en ook een onweersbui kan het wandelplezier flink verpesten en is zelfs gevaarlijk. Het weercijfer voor wandelaars helpt: het rapportcijfer is samengesteld uit diverse specifieke weersfactoren en is daarmee een ideaal hulpmiddel. Per regio/grote plaats kan het wandelweer op www.landelijkwandelprogramma.nl geraadpleegd worden. Op WeerOnline.nl van MeteoVista kunnen wandelaars de weersomstandigheden van àlle plaatsen in Nederland, maar ook de rest van de wereld bekijken n.a.v. de wandelweercijfers. Ook is er een wandel-buienverwachting te raadplegen.

VOETBALLEN? CHECK OOK DAN JE CIJFER

Het Landelijk Wandelprogramma van KNBLO-NL bestaat uit 1000 evenementen met een totaal van 100.000 kilometer wandelroutes zoals de Vierdaagse van Nijmegen, Dam-tot-Dam Wandeltocht en Rode Kruis Bloesemtocht. Weerbedrijf MeteoVista ontwikkelde naast het wandelweer ook andere weercijfers voor buitenactiviteiten op het gebied van sport & recreatie zoals voetbal, golf en watersport.

Over MeteoVista

MeteoVista is één van de grootste weerbedrijven van Nederland en bedient zowel consumenten als zakelijke klanten over de hele wereld. De weerkamer van MeteoVista wordt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bemand. In Nederland is MeteoVista marktleider op het gebied van gladheidbestrijding, het leveren van infographics aan kranten, televisie en radio en het leveren van weerdata aan o.a. internetportals.

Daarnaast heeft MeteoVista een website www.weeronline.nl die maandelijks door meer dan 1,5 miljoen Nederlanders wordt bezocht voor hun dagelijkse weerinformatie. Buiten Nederland is MeteoVista in 14 Europese landen actief.

MeteoVista is ISO 9001 gecertificeerd.





http://www.weeronline.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (