Gemeente Westervoort

Burgerinitiatief in Westervoort

Wethouder Ciska Wobma heeft voorafgaand aan de
gemeenteraadsvergadering in Westervoort op maandag 8 maart 2010 het eerste officiële exemplaar van de folder `Burgerinitiatief' overhandigd aan burgemeester Jos Geukers en commissievoorzitter Jeannette van Schuylenburg-Wieringa.

Ciska Wobma (wethouder), Angélique Voskamp (wijkcoördinator), Jeannette van Schuylenburg-Wieringa (commissievoorzitter) en Jos Geukers (burgemeester) presenteren de folder `Burgerinitiatief'

De gemeenteraad van Westervoort vergadert maandelijks over uiteenlopende onderwerpen. Met een burgerinitiatief kunt ú een onderwerp op de agenda van de gemeenteraad zetten. Het burgerinitiatief is een extra instrument om uw wensen en ideeën onder de aandacht van de gemeente te brengen.

Een burgerinitiatief is een uitgewerkt voorstel om bijvoorbeeld uw straat anders in te delen, de verkeersveiligheid te vergroten of een ontmoetingsplaats voor jongeren te creëren. Met een burgerinitiatief verzoekt u de raad om uw voorstel te bespreken en er een standpunt over in te nemen. Het is méér dan een klacht en géén protest tegen een recentelijk door de gemeenteraad ingenomen standpunt. Er zijn wel enkele voorwaarden, waaronder de eis dat uw voorstel moet worden ondersteund door buurtgenoten/inwoners van Westervoort. Een handtekeninglijst is dus onmisbaar om een voorstel in te dienen. Het is afhankelijk van uw voorstel hoeveel handtekeningen u nodig heeft.

Zie ook:

Ja! Ik wil een burgerinitiatief indienen

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl