Gemeente Alphen aan den Rijn

Ridderhof en Aarhof ontvangen extra certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen

Ondernemen

Hierdoor behoren beiden winkelcentra tot een van de veiligste in de regio. Winkelcentrum de Aarhof is het vijfde winkelcentrum in Nederland die de 3e ster heeft gekregen van het Keurmerk Veilig Ondernemen. In de regio Hollands-Midden zijn ze de eerste die deze eer toebedeeld krijgen. Winkelcentrum De Ridderhof krijgt een tweede ster. Wethouder Hans Groen in t Wout is trots op het behalen van de certificaten. Zoiets kan alleen totstandkomen door een goede samenwerking tussen alle partijen. De winkeliers, de gemeente, politie en de brandweer hebben goed werk verricht.

De winkeliersvereniging van de winkelcentra heeft zicht het afgelopen jaar ingezet om aan de eisen te voldoen. Het keurmerk wordt alleen uitgereikt aan een winkelcentrum dat aan veel veiligheidseisen voldoet. Hierbij gaat het om brandveiligheid, veilig winkelen, uitstraling, graffiti aanpak. Kortom, alles wat een winkelcentrum schoon en veilig maakt voor winkeliers en bezoekers. KVO winkelcentra zijn aantoonbaar veilige winkelgebieden. Zo blijkt uit de onderzoeksgegevens van een enquête onder ondernemers in de Aarhof, dat een onveilig gevoel van de omgeving is afgenomen met 25%. In de Ridderhof is de beleving van voldoende toezicht gestegen van 33 naar 60%.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelgebieden is een gevolg van afspraken tussen het Platform Detailhandel en de ministeries van Justitie, Binnenlandse Zaken en Economische Zaken. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, waarin werkgevers en werknemers in de detailhandel samenwerken, vervult een coördinerende rol. HBD (Hoofdbedrijfschap Detailhandel)
-projectadviseur Frans Visser In heel Nederland wordt momenteel aan 300 projecten gewerkt volgens de KVO-aanpak. De ervaringen met het keurmerk bewijzen het succes van deze werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn