Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout , 11-03-2010

Bejaarde vrouw(81)schrikt van vuurwerk, ruitje vernield van
wijkcentrum

OOSTERHOUT:Gisteravond is door een nog onbekende dader rond 20.15 uur vuurwerk in een portiek van een woning aan het Bloemenhof gegooid. De bewoonster had gelukkig geen schade maar was wel erg geschrokken. De politie trof in het portiek nog enkele resten van het afgestoken vuurwerk aan. Ook werd vanmorgen ontdekt dat bij het wijkcentrum een ruitje vernield was.

Op 13 oktober 2009 werd bij de 81-jarige bewoonster een ruit vernield door vuurwerk. De politie heeft vanmorgen van een getuige een
verklaring opgenomen. Deze getuige vertelde de agenten dat hij de knal gehoord had. Hij zag een jongen vanuit het portiek wegrennen. De getuige beschrijft de knul als circa 15-16 jaar en circa 1.50-1.60 meter lang. De jongen droeg een donkerkleurige baseballpet. Agenten hebben de bewoonster gisteravond en vanmorgen in het kader van nazorg bezocht. Daar er bij haar geen sprake is van vernieling hoeft zij geen aangifte te doen. Een eventuele dader kan vervolgd worden voor baldadigheid of APV.

Vanmorgen werd omstreeks 08.10 uur gemeld dat bij het wijkcentrum de Bunthoef een ruitje vernield was. Er zal een aangifte opgenomen worden. De politie stelt een onderzoek in.

Arrestatie na bedreiging hulpverleners

OOSTERHOUT: De politie heeft woensdagavond rond 18.05 uur in een woning in de wijk Dommelbergen een 21-jarige Oosterhouter aangehouden voor de bedreiging van twee hulpverleners met een vuurwapen. De verdachte is in verzekering gesteld. Er is aangifte gedaan.

De hulpverleners verklaarden dat zij in het kader van 'bemoeizorg' een huisbezoek brachten aan de 21-jarige Oosterhouter, die door privé omstandigheden momenteel niet goed voor zichzelf kan zorgen. Tijdens het bezoek was de Oosterhouter emotioneel geworden. Hij had, een naar later bleek, alarmpistool gepakt en daarmee de hulpverleners bedreigd. Hierna waren de maatschappelijk werkers direct weggegaan en hebben de politie op de hoogte gesteld. De verdachte is vandaag verhoord. Hij gaf toe het alarmpistool gepakt te hebben, maar ontkende daarmee gedreigd te hebben.

Getuigenoproep aanrijding in Waalwijk (2008) in Bureau Brabant

WAALWIJK: Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt aanstaande maandag onder meer aandacht aan een aanrijding tussen een bus en een fietsster in 2008.

Waalwijk

Op maandag 25 februari 2008 wordt een fietsster aangereden door een bus van Euro Coach.

Het slachtoffer wordt met een gebroken been en een aantal kneuzingen in het ziekenhuis opgenomen. De politie doet in deze zaak een nadere getuigenoproep. Zij wil met name in contact komen met de bestuurder van de trekker, die op die bewuste dag vóór de bus heeft gereden. Ook andere bestuurders en weggebruikers die toen iets gezien of gehoord hebben wordt verzocht te reageren.

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 15 maart 2010 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 16 maart 2010 om 17.00 uur.

Grote verkeerscontrole in Dorst,

Politie en Belastingdienst houden gezamenlijke controle

DORST: De politie heeft woensdagmiddag een algemene verkeerscontrole gehouden op de Breedvenweg en de Spoorstraat. Aan de actie namen ook medewerkers van de Belasting- en Vreemdelingendienst deel.

De medewerkers van de Belastingdienst stonden op de locatie
Breedvenweg. De kentekens van de auto's werden door de systemen gehaald om te zien of de eigenaren nog belastingschulden hadden open staan. De Vreemdelingendienst controleerde de inzittenden van de voertuigen of zijn rechtmatig in Nederland aanwezig waren. De agenten hielden zich bezig met de controle op de naleving van de
wegenverkeerswet. Op de Spoorstraat was een controleplaats ingericht speciaal voor bromfietsen. Dit in het kader van "Doe Effe Normaal". Dit project besteedt extra aandacht aan de overlast en
verkeersovertredingen die door bromfietsers worden veroorzaakt.

Er werden 13 bromfietsen gecontroleerd. Er waren drie bromfietsen die een te hoge constructiesnelheid hadden. Van een van deze bestuurders is zelfs het kentekenbewijs ingevorderd omdat op de rollentestbank een snelheid van 80 km / uur werd gemeten. Een bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs om een bromfiets te mogen besturen.

Er werden 145 auto's gecontroleerd.


1x pv voor het mobiel bellen tijdens het rijden.

3x pv voor het niet dragen van een autogordel tijdens het rijden.

3x pv voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs of andere
identiteitspapieren.


1x pv voor het overtreden van een gesloten verklaring.

De Vreemdelingendienst controleerde 20 mensen met een buitenlands paspoort. Er werden echter geen onregelmatigheden geconstateerd. De Belastingdienst legde bij twee bestuurders aanslagen van elk 1000 euro op.

Gestolen kentekenplaten in bestelauto

GEERTRUIDENBERG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur tijdens een controle op de Gasthuisstraat in een bestelbus twee gestolen kentekenplaten aangetroffen. Ook lagen er in de auto stekkers die vermoedelijk van bouwplaatsen zijn gestolen. De bestuurder en de bijrijder (35 en 23 jaar, beiden uit Rozenburg) werden aangehouden. Zij zijn vanmorgen na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Agenten zagen vannacht zowel in Raamsdonksveer als in Geertruidenberg een bestelbus met daarin twee mannen rijden. Ze besloten de auto te controleren. Beide inzittenden bleken al eerder met de politie in aanraking te zijn geweest. Ze vertelden dat ze van een werkklusje kwamen en op weg naar huis waren. De agenten troffen in de bestelauto diverse gereedschappen en een groot aantal krachtstroomstekkers aan. Ook lagen er twee kentekenplaten in, die in Brielle waren gestolen. Na deze vondst werd besloten om beide mannen aan te houden. De bestelauto waarin de mannen reden bleek eigendom te zijn van de werkgever van de bestuurder. Hij verklaarde dat zijn medewerker geen toestemming had om 's nachts met de bedrijfsauto rond te rijden. De stekkers zijn vermoedelijk van bouwwerken gestolen. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt, de zaak tegen bijrijder wordt geseponeerd.

Graafmachine gestolen in Waalwijk

WAALWIJK: Vanmorgen werd omstreeks 09.00 uur ontdekt dat op de professor Asserweg een graafmachine was gestolen. Het graafgedeelte van de machine stond k op een aanhangwagen. Daarvoor was de cabine geplaatst. Op deze manier was de aanhangwagen geblokkeerd. De dieven hebben kans gezien om de aanhangwagen te starten en daarmee weg te rijden en de graafmachine te stelen.

Auteur

Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 11-03-2010 15:53 | © Regio Midden en West Brabant |