Ingezonden persbericht


Mooi Wark werkt aan nieuw album

Drentse band in zee met Amerikaanse top producer

Na twee maanden voorbereiding is de nieuwe tour van Mooi Wark begin februari officieel van start gegaan. Onder de noemer "Maf-Ja Tour 2010" zullen de Drentse boerenrock helden weer door heel Nederland reizen voor zo'n 100 optredens. Bij een nieuw Mooi Wark jaar hoort uiteraard ook weer een gloednieuw album, waarvoor de voorbereidingen inmiddels in volle gang zijn.

"We zijn de gehele winterperiode druk bezig geweest met het uitwerken en opnemen van demo's." aldus bassist William Bossong. "Het resultaat van de nieuwe nummers is veelbelovend en weer geheel in de herkenbare Mooi Wark stijl". Op 5 april duikt Mooi Wark drie weken de studio in op het Friese platteland om de nieuwe plaat op te nemen. Na drie succesvolle albums met Dick Kemper te hebben gewerkt, kiest de band dit jaar voor een andere producer. Niemand minder dan Erwin Musper tekent voor de productie van het tiende studioalbum van de band. Hiervoor komt hij speciaal vanuit Amerika overgevlogen naar Nederland. "Wij vinden het te gek dat Erwin speciaal voor ons naar Nederland komt!" vertelt Bossong. "Normaal werkt hij in zijn eigen studio in Highland Heights, vlakbij Cincinnati in de staat Ohio, maar omdat we midden in onze nieuwe tour zitten is het voor ons onmogelijk om naar Amerika te reizen voor de opnames." Een nieuwe uitdaging is de voornaamste reden voor een andere producer. "We hebben steeds naar volle tevredenheid met Kemper gewerkt, maar vinden de tijd rijp voor een frisse wind en een nieuwe uitdaging." geeft Bossong aan. "Ook komt de lat voor ons steeds hoger te liggen na 2 albums die allebei binnenkwamen in de top 10 van de Nederlandse Album Top 100."

Erwin Musper werkte eerder met Nederlandse namen als Anouk, Doe Maar en Normaal. Daarnaast heeft hij in het buitenland zijn stempel gedrukt op artiesten als Bon Jovi, Van Halen, David Bowie, etc. De eindmix van het nieuwe Mooi Wark album vindt plaats in Amerika in de studio van Musper zelf. Wanneer de nieuwe plaat exact zal verschijnen is nog niet bekend, maar de planning is juli of augustus. Het album zal naast een aantal herkenbare feestkrakers, uiteraard de herkenbare rock & roll muziek bevatten, maar ook tevens weer een paar ballades. Waarschijnlijk verschijnt in juni als voorloper de eerste nieuwe single.

Eerstvolgende optredens Mooi Wark:

VR 12-03 - Halfvastenfeesten - Zeeland
ZA 13-03 - Koloszaal - Raamsdonkveer
ZA 13-03 - Takens - Balkbrug
ZA 20-03 - Dolleburg - De Goorn
VR 26-03 - Feesttent - Zoelen
ZA 27-03 - It Holt - Deinum
ZA 03-04 - Hofsteenge - Rolde
ZO 04-04 - Rendering - Vlagtwedde