De 7 werken van Walibi!

11/03/2010 12:04

WALIBI BELGIUM

Waver, 11 maart 2010 - Drie weken voor de opening van het pretparkseizoen bruist het van de activiteit in het Waverse pretpark. Op 17 werkdagen van de opening zijn er nog 7 grote werven aan de gang. Een honderdtal vaklui zijn hard aan het werk om alles klaar te krijgen voor de start op 3 april. De intensiteit van de werkzaamheden is uitzonderlijk hoog. Als gevolg van de strenge winter zijn de meeste werken pas laattijdig kunnen starten.

1. De Vampier in rood en zwart

Deze beroemde attractie gaat maar liefst vijf keer over kop! Ze herschilderen is dan ook een huzarenstukje. Een tiental schilder-acrobaten zijn bezig om 30 meter boven de grond de Vampier volledig te herschilderen. 2.400 liter verf in meerdere lagen zijn nodig om de Vampier een nieuwe look te geven.

De kleuren rood en zwart zullen het "duivelse" karakter van de attractie nog meer in de verf zetten. Als alles volgens plan loopt, zal deze superattractie een nieuw kleedje hebben bij opening.

2. Een vernieuwde Flash Back!

Een andere beroemde attractie, de Flash Back, zal volledig worden opgewaardeerd: nieuwe kleuren, nieuwe boten, nieuwe speciale effecten en een hogere capaciteit. Momenteel is een tiental vaklui aan het werk op deze werf. Bijna 1.000 liter verf zijn nodig om het gebouw, de attractie en decoratie een face-lift te geven. Het resultaat is werkelijk verbluffend. "Back to the future" past als naam beter vanaf nu.

3. Nieuwe rotsen aan de Radja River

De Radja River is de meest spectaculaire en meest avontuurlijke wildwaterrivier van België. Het decor is uniek: 11.000 m² rotsen, een lange keten (1,5km) bergen, ravijnen en fantastische rotswanden die eindigt in een eindeloze, mistige tunnel.

Voor het nieuwe seizoen zullen de rotswanden van de Radja River een opfrissing krijgen. Nieuwe rotsen worden bijgemaakt, anderen worden gereinigd en sommige worden versterkt zodat deze attractie weer duizenden bezoekers in een andere wereld doet terecht komen.

4. Egyptische ingang voor Challenge of Tutankhamon

De ingang en voorgevel van deze lasergame worden aangepakt met een nieuw Egyptisch decor met palmbomen, wit zand, rotsen en een bamboe hekken. Op die manier zou de attractie, die aan het uiteinde van het park ligt, meer bezoekers moeten aantrekken.

5. Een facelift voor de 4D Cinema

De media hebben tegenwoordig de mond vol van 3D. In Walibi staat al sinds 2005 een "4D" Cinema. In een 4D Cinema wordt niet alleen het beeld in 3D afgespeeld (met brilletje) maar er wordt tevens een 4e dimensie aan toegevoegd, zijnde de fysieke beleving van de film. Door middel van watereffecten, stoom en bewegende cinemazetels (vibratie, naar voor, naar achter, enz. ) krijgen de bezoekers werkelijk het gevoel deel te nemen aan de actie.

In deze 4D Cinema beleven de bezoekers een wateravontuur samen met de wereldberoemde spons 'Spongebob'.

De gevel van het theater werd volledig vernieuwd deze winter.

6. Nieuwe decoratie in restaurants

Eten in een pretpark is een belangrijke bron van inkomsten. Het Italiaanse restaurant Sergio's zal een nieuw interieur krijgen: totaal gerenoveerd en opnieuw ingericht. Bezoekers kunnen voortaan genieten van een heerlijke pizza in een echte 'Plaza Italiana".

De Rocky's Grill, het belangrijkste self-service restaurant van Walibi werd eveneens grondig aangepakt: nieuwe wachtlijnen, een nieuwe kaart en een tweede ingang moeten het service niveau voor de bezoekers verhogen.

7. De werkzaamheden van Aqualibi verlopen op schema ...

De sloop van het grootste suptropisch zwemparadijs van België verloopt volgens schema. De werken aan Aqualibi zijn begin januari gestart en zullen pas eindigen in april 2011 met een volledig vernieuwd Aqualibi. Het is een investering van 10 miljoen euro. Tijdens het seizoen 2010 zal Aqualibi dan ook niet toegenkelijk zijn voor het publiek.

Vandaag staat de ontmanteling van het unieke pyramidiale dak gepland.

Contact:

caroline.crucifix@cda-parks.com

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel