TAG Heuer kiest IC-Agency voor haar Social Media strategie

GENÈVE--(BUSINESS WIRE)-- 20100311 --

TAG Heuer, dat opgericht werd door Edouard Heuer in 1860 in een klein dorp in Jura, Zwitserland, is de wereldwijde leider geworden op het gebied van sportchronograven. Dit jaar viert het emblematische Zwitserse merk haar 150e verjaardag. Voor de gelegenheid heeft TAG Heuer een visionair partnerschap gevormd met Tesla, het Californische elektrische automerk.

Details van deze baanbrekende onderneming tussen de twee merken zal worden onthuld op Baselworld.

TAG Heuer heeft gekozen voor IC-Agency, marktleider in luxe Digital Marketing en auteur van de WorldWatchReport™-studie, om een Social Media strategie te ontwikkelen en lanceren gekoppeld aan deze historische gebeurtenis. Het doel is om TAG Heuer, eigendom van LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton, online zichtbaarheid te geven die overeenkomt met het belang van dit jubileum en deze partnerschap met Tesla.

"We hebben gekozen voor IC-Agency voor hun scherpe sociale mediavaardigheden, evenals het pragmatisme van hun aanpak," geeft Françoise Bezzola, Directeur Communicatie voor TAG Heuer, aan.

De op maat gemaakte methodologie gecreëerd door IC-Agency voor TAG Heuer zal op opvallende wijze worden gelanceerd op Facebook: "Analyse door IC-Agency heeft bevestigd dat tienduizenden kijkfans, en liefhebbers van TAG Heuer in het bijzonder, actief zijn op Facebook en meer dan bereid zijn om met ons merk te interageren, met name via onze Facebook Fanpagina: http://www.facebook.com/TAGHeuer,” aldus Françoise Bezzola.

"We moeten beseffen dat 220 miljoen mensen elke dag verbinding maken met Facebook en dat Facebook de meest gedownloade app op de iPhone is. Deze site is zo alomtegenwoordig geworden als Google," geeft David Sadigh, Managing Partner bij IC-Agency, te kennen. Hij voegt daaraan toe, "Met onze studies waren we in staat om de manier in kaart te brengen waarop een exclusief merk zijn positie kan veilig stellen in de open omgeving die sociale media is. Het zijn de vruchten van ons onderzoek in luxe Digital Marketing die we ter beschikking stellen aan TAG Heuer en Tesla om de digitale conversatie te creëren."

TAG Heuer, dat reeds samenwerkt met IC-Agency, met name voor hun optimalisatiestrategie voor zoekmachines, werd geprezen in 2009 en gekwalificeerd als "Genius" voor zijn uitmuntendheid in Digital Marketing in een studie van New-York Stern University.

De eerste resultaten van deze samenwerking zullen aanwezig zijn tijdens Baselworld en zal het merk in staat stellen om zijn leiderschap online te versterken.

Over IC-Agency

IC-Agency is het bedrijf waarin het Luxury Digital Marketing™-concept werd gecreëerd. Deze unieke aanpak biedt exclusieve merken de mogelijkheid om hun positionering online te versterken. IC-Agency is gevestigd in Europa (Zwitserland) en in Noord-Amerika (Canada). Het biedt diensten aan met inbegrip van analyse, promotie en bescherming van merken, producten en diensten. Een aantal onafhankelijke luxe merken kan gevonden worden onder de klanten van IC-Agencyn, naast merken die behoren tot groepen zoals Swatch, Richemont, LVMH en PPR / Gucci. In 2009, na een uitnodiging van de Financial Times, nam IC-Agency deel aan de wereldwijde lancering van HowToSpendIt.com. Samenvallend met Baselworld 2010 zal IC-Agency de 6e uitgave van het WorldWatchReport publiceren, de marktstudie van referentie voor luxe horlogemerken online. http://www.ic-agency.com

About TAG Heuer

In 2010, TAG Heuer proudly celebrates 150 years of pioneering Swiss watchmaking. Founded in Saint-Imier in 1860 by Edouard Heuer, TAG Heuer has set many major milestones of high-end watchmaking, especially in the field of chronographs and ultimate precision. TAG Heuer is the first watchmaker to master luxury chronographs with an unsurpassed precision of 1/10th, 1/100th and 1/1,000th of a second. The newest addition to the TAG Heuer legacy is the Calibre 1887, an in-house, Swiss manufactured, integrated column-wheel chronograph movement that pays tribute to the original Heuer oscillating pinion of 1887, one of the brand's first patents and a major benchmark in modern watchmaking. http://www.tagheuer.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Florent Bondoux, IC-Agency
+41-22-702-07-64

pr@ic-agency.com