CDJA: Verburg, doe een Biologische Kip cadeau


DEN HAAG, 20100311 -- Het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA, vindt het jammer dat er zoveel commotie is ontstaan over het 75-jarig jubileum van het ministerie van LNV. Behalve het Glossy magazine `Gerda' doet Minister Verburg haar ambtenaren met gezinnen een dagje Efteling cadeau. In totaal zouden 17.000 mensen de Efteling op kosten van het ministerie bezoeken. Kosten: ¤500.000.

Natuurlijk verdienen de ambtenaren van het ministerie een blijk van waardering voor al het werk dat zij doen. Dat de minister voor hen iets leuks wil organiseren ter ere van het jubileum is natuurlijk meer dan begrijpelijk en ook terecht. Desalniettemin roept het CDJA de minister op om het geld dat voor het Efteling-uitje is gereserveerd op een andere manier te besteden. Het CDJA stelt een geschenk voor dat meer in lijn is met het beleid van het ministerie. We adviseren minister Verburg: doe uw ambtenaren een Biologische Kip cadeau!

Jeroen van Velzen, voorzitter CDJA: "Via www.adopteereenkip.nl is dat zo gepiept. De kip die geadopteerd wordt, krijgt een prachtig leven op een biologische boerderij. De adoptieouder van de kip krijgt maandelijks een bon cadeau waarmee Biologische eieren kunnen worden gekocht." Door voor alle ambtenaren een kip te adopteren, steunt minister Verburg een goed doel, verzekert ze biologische pluimveehouders van een afzetmarkt en gunt ze duizenden kippen een prachtig leven. Én, de ambtenaren pikken zo van dit mooie jubileum ook nog een groen graantje mee!

CDJA





Ingezonden persbericht