Ingezonden persbericht


Persbericht

Donderdag 11 maart 20.00 uur inloop, aanvang 20.30 uur, Lutherse kerk Monnickendam NIEUWE BRIEVEN VAN NESCIO BIJ AREÓPAGUS
Begin van de boekenweek

Lieneke Frerichs, Nescio-specialist en bezorger van de brieven van Nescio, opent de boekenweek bij Areópagus. De boekenweek heeft dit jaar als thema 'Titaantjes - Opgroeien in de letteren', naar de titel van een van Nescio's mooiste verhalen. Onlangs verscheen er na veertien jaar weer een nieuw werk van de in 1961 overleden schrijver Nescio (pseudoniem van J.H.F. Grönloh): 'Brieven uit Veere'. Het is bovendien voor het eerst dat er brieven van Nescio zijn uitgegeven. De uitgave is bezorgd door Frerichs en ze oogstte daarmee veel lof. In NRC Handelsblad. En in de Volkskrant, waar het boek de maximale vijf sterren scoorde. Lieneke Frerichs woont in Edam en promoveerde in 1990 op Nescio. Ook bezorgde zij in 1996 zijn Verzameld Werk. De bezoekers van Areópagus valt de eer te beurt om als een van de eersten met haar te praten over deze nieuwe brieven, over Nesico en over zijn werk, met speciale aandacht voor beschrijvingen en vermeldingen van Waterland en Monnickendam. Emeritushoogleraar Nederlandse letterkunde Hans van den Bergh leest de mooiste brief voor.

Over Areópagus

Areópagus is het centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland (en de rest van de wereld). We houden debatavonden, politieke discussies, volksvergaderingen over actuele en nijpende maatschappelijke onderwerpen, interviews met wethouders, kunstenaars, wetenschappers, politici en historici, poëzieavonden, optredens met dichters, verhalenvertellers, zangers en koren, en toneel. En veel meer. Toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Lutherse kerk, Zuideinde 39 in Monnickendam. Vanaf 20.00 uur inloop en koffie, programma 20.30-22.00 uur.