Gemeente Barendrecht

Raadsvergaderingen in teken van afscheid en beëdiging

BARENDRECHT (maandag 8 maart 2010) - Dinsdag 9 maart komt de Barendrechtse gemeenteraad voor de laatste keer in de huidige samenstelling bijeen. Tijdens een openbare vergadering in de raadzaal wordt afscheid genomen van de raadsleden die niet terugkeren. De vergadering begint om 16:00 uur. Op donderdag 11 maart worden de leden van de gemeenteraad in de nieuwe samenstelling beëdigd. De beëdiging begint om 20:00 uur en vindt plaats tijdens een openbare raadsvergadering in de raadzaal van het gemeentehuis.

Een negental raadsleden keert niet terug in de nieuwe gemeenteraad. Het gaat om Anneke Feenstra-Keijzer (PvdA), Leo van Gelder (CDA), Frans Geraedts (GroenLinks), Marinus de Graaf (PvdA), Wim van der Hoek (VVD), Jan IJzerman (D66), Adrie Luijendijk (CDA), Ed Mol (PvdA) en Dirk de Vos (PvdA). Burgemeester Van Belzen spreekt de scheidende raadsleden kort toe in een speech. Na afloop van de raadsvergadering op 9 maart, die naar verwachting rond 17.30 uur eindigt, is er gelegenheid de raadsleden persoonlijk de hand te schudden.

Beëdiging

Donderdag 11 maart worden tijdens een speciale raadsvergadering alle leden van de gemeenteraad in de nieuwe samenstelling beëdigd. Doordat recent het aantal inwoner de 45.000 is gepasseerd, is het aantal raadsleden toegenomen van 27 naar 29. Na het officiële gedeelte kunnen bewoners rond 21.30 uur kennismaken met de nieuwe gemeenteraad.