Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 11 maart 2010

Mijn naam is Haas wint innovatieprijs
Serious game Mijn naam is Haas wint IPON Award voor Beste innovatief softwareproduct PO

De IPON Award voor beste innovatief softwareproduct voor het primair onderwijs is gisteren tijdens de onderwijsbeurs IPON 2010 in Utrecht uitgereikt. De jury was het in deze categorie unaniem eens dat Mijn naam is Haas de terechte winnaar moest zijn! Hiermee is Mijn naam is Haas bestempeld met een kwaliteitsmerk zodat het onderwijs kan zien dat het bedrijf zich onderscheidt in innovatie, kwaliteit en originaliteit.

Spelend je woordenschat vergroten
De IPON Jury omschreef de game als volgt:
'Mijn naam is Haas is eigenlijk een digitaal prentenboek, alleen nog leuker. Het materiaal is op scholen door kinderen uitgetest. Spelers hebben zelf invloed op het verhaal: door voorwerpen te tekenen, wordt het avontuur van Haas elke keer weer anders. Mijn naam is Haas bevordert de woordenschat van jonge kinderen en stimuleert daarnaast het verhaalbegrip, het probleemoplossend vermogen en nog veel meer. Leuk om samen op de computer te spelen, maar echt fantastisch op een digitaal schoolbord.'

Mijn naam is Haas is een productenreeks voor jonge kinderen van 3 tot 7 jaar. De producten gaan uit van het principe dat je leert door te spelen. De onderwerpen sluiten aan bij thema's waarmee kinderen thuis en op school dagelijks te maken krijgen. Bij de ontwikkeling van de games wordt zo veel mogelijk samengewerkt met kleuters en leerkrachten. Erkenning vanuit de onderwijspraktijk is dan ook erg belangrijk. Het winnen van de IPON Award is voor Mijn naam is Haas een bekroning op de producten en de werkwijze die het bedrijf nastreeft.

Op dit moment zijn er al diverse prentenboeken en cd-rom spellen in de winkel verkrijgbaar. Deze worden in de loop van dit jaar verder uitgebreid met nieuwe titels. Ook de eerste online educatieve serious game van Mijn naam is Haas zal nog dit jaar verschijnen.


---

Meer informatie over Mijn naam is Haas:
http://mijnnaamishaas.nl
http://teaser.mijnnaamishaas.nl
http://mijnnaamishaas.nl/Persberichten (een digitale versie van dit Persbericht vindt u op: http://mijnnaamishaas.nl/Persberichten/201003_PersberichtHaas.html )

Locatie beelden:
Foto 1: http://mijnnaamishaas.nl/img/foto/MniH_1.jpg Foto 2: http://mijnnaamishaas.nl/img/foto/MniH_2.jpg IPON AWARD Logo: http://mailing.magevents.nl/admin/temp/newsletters/125/ipon_awards_2010.jpg