Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


P E R S B E R I C H T

Middelburg, 11 maart 2010

Twee recreatieondernemers in het zonnetje gezet

Flor Vriends benoemd tot RECRON Ambassadeur voor het Leven

Tijdens een zeer druk bezochte districtsledenvergadering van RECRON Zeeland bij Voetbal Experience te Middelburg werden twee Zeeuwse recreatieondernemers vanwege hun jarenlange inzet voor de sector `in de bloemetjes' gezet.

Na 6 jaar voorzitterschap van RECRON Zeeland heeft Krijnjan Coppoolse (CampingPark `Ons Buiten' te Oostkapelle) de voorzittershamer overgegeven aan Arjen Brinkman (Camping & Villapark `De Paardekreek' te Kortgene). Met veel lovende woorden werd de heer Coppoolse (al erelid in de vorige eeuw) uitvoerig toegesproken door RECRON- directeur Joep Thönissen. Met name zijn bindende vermogens, zijn openheid en toegankelijkheid werden geroemd. Daarnaast was Krijnjan vaak ­ zeker buiten Zeeland - de verpersoonlijking van `zijn' Zeeland.

Geheel tot zijn verrassing werd ook Flor Vriends naar voren geroepen. Hij is eigenaar van de Sandtplaet Recreatie te Retranchement en in die hoedanigheid al ruim 30 jaar RECRON-lid. Toen zijn vrouw, kinderen & aangetrouwde kinderen binnenwandelden, werd Flor toch `enigszins' achterdochtig. In het bijzijn van vele collega's uit Zeeuws-Vlaanderen spelde Joep Thönissen hem de `Ambassadeur voor het Leven'-speld op. Zichtbaar trots nam hij ook bloemen en bijbehorende oorkonde in ontvangst.
Flor Vriends werd beroemd in Zeeland toen hij de (strenge) scepter zwaaide over de voormalige jeugdcamping `De Wildhof'. Ongeveer 6 jaar geleden werd hij voorzitter van de RECRON-afdeling Zeeuws-Vlaanderen. Een boeiende periode waarin hij de belangen van de leden met verve verdedigde op onderwerpen zoals Rood-voor-groen & Natuurlijk Vitaal. Flor Vriends neemt in april 2010 afscheid als voorzitter van de afdeling Zeeuws-Vlaanderen.

RECRON Ambassadeur voor het Leven is een eerbewijs van de vereniging voor recreatieondernemers. Een RECRON Ambassadeur voor het Leven toonde niet alleen in het verleden zijn inzet voor de vereniging, maar zal dit ook in de toekomst blijven doen.

RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een optimaal ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegenwoordigt ruim 2.000 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensportbedrijven, zwembaden en sauna's.

---

Noot voor de redactie (