Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - dinsdag 9 maart 2010

Tijdelijk nieuwe verbinding van Hogeweg naar oprit A28

Automobilisten maken vanaf vrijdag 12 maart 2010 bij de Hogeweg in Amersfoort gebruik van een tijdelijke, nieuwe verbinding voor de oprit van de A28 richting Zwolle en Apeldoorn. De nieuwe verbinding is nodig in verband met werkzaamheden voor de verbreding van het viaduct van de A28 over de Hogeweg.

De verbinding wordt gemaakt in een lus vanaf het nieuwe kruispunt Wiekenweg/Energieweg. Op dezelfde dag wordt ook de nieuwe afslag (A28/Hogeweg) in gebruik genomen.

Omleiding fietsers
Fietsers vanuit Hoevelaken worden omgeleid via de Oude Lageweg en fietsers vanuit Achterveld/Leusden via de nieuwe Schammertunnel.

Aansluiting Hogeweg op A28
Om de toenemende verkeersdruk op en rond het knooppunt Hoevelaken goed op te kunnen vangen, komt er een nieuwe aansluiting van de Hogeweg op de A28. De Hogeweg wordt verbreed en aangesloten op het eerste deel van de Energieweg. Dit deel is al aangelegd. De Energieweg wordt in de toekomst doorgetrokken langs het bedrijventerrein De Wieken-Vinkenhoef. Als de weg klaar is, wordt het de nieuwe route voor het doorgaand van en naar Hoevelaken in plaats van de Hogeweg. In samenwerking met Rijkswaterstaat worden de op- en afrit van de A28 verlegd om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Dit deel van de A28 wordt verbreed om een langere invoegstrook te maken en ook wordt er nieuwe bewegwijzering geplaatst.

Noot voor de redactie,