Politie Gelderland-Zuid


Alcoholcontrole op twee locaties

Zaltbommel, Alem, 13-03-2010 o Vrijdagavond rond zes uur startte de politie een groots opgezette alcoholcontrole. Het eerste deel van de controle hielden de agenten bij de rotonde in Alem, later op de avond en kort na middernacht werd er gecontroleerd aan de Van Heemstraweg in Zaltbommel. Tot twee uur na middernacht werden bestuurders van passerende voertuigen gecontroleerd.

De agenten van het Team Verkeershandhaving en het Team Bommelerwaard lieten 2360 bestuurders blazen op de voorselectieapparatuur op straat. Van al deze bestuurders moesten uiteindelijk dertien bestuurders mee voor een ademanalysetest. Elf van deze bestuurders bliezen boven de wettelijk strafbare grens van 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht als resultaat. Bij drie van deze bestuurders werd direct het rijbewijs ingevorderd.

Zonder rijbewijs
Naast de controles op alcohol werden bestuurders en de autos ook gecontroleerd in het kader van de algemene verkeersveiligheid. Zo werden van zeven autos de getinte ruiten gecontroleerd met een speciaal meetapparatuur en éénmaal werd een persoon aangetroffen dat zonder geldig, en met een al ingevorderd rijbewijs reed. De officier van justitie bepaalt later de exacte hoogte van de strafmaat. Tegen alle overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt. (13)

Laatst gewijzigd 13-03-2010 11:30 | © Regio Gelderland-Zuid |