Politie Gelderland-Zuid


Winkeldief uiteindelijk toch gepakt

Nijmegen, 13-03-2010 o In september vorig jaar werd door een supermarkt aan de Koekoekstraat in Nijmegen een winkeldief gemeld. Agenten gingen naar de opgegeven locatie om de winkeldief van de beveiliger over te nemen maar de man wist te ontkomen. Maanden later wist de politie hem alsnog aan te houden op verdenking van winkeldiefstal doordat iemand de politie wist te vertellen waar hij zich schuil hield.

De winkeldief, een 29-jarige man uit Nijmegen, kreeg direct na zijn ontkomen een winkelverbod en werd door de politie als gesignaleerd opgegeven. Desondanks was de man maanden voor de politie onzichtbaar omdat hij niet op de zijn geregistreerde adressen werd aangetroffen. Totdat afgelopen vrijdagmiddag de politie een tip kreeg. De tip ging over een schuiladres waar de man zich ophield. Kort daarop kon de man op het opgegeven adres door agenten alsnog worden aangehouden voor de gepleegde strafbare feiten.

Nog één
Nadat agenten de man naar het hoofdbureau van de politie in Nijmegen brachten, bleek dat met deze aanhouding nog één winkeldiefstal kon worden opgelost. De man bleek ook schuldig aan een diefstal gepleegd in augustus 2009 bij een winkel in de Van t Santstraat in Nijmegen. Daarnaast bleek de man nog een boete en een vonnis te hebben openstaan. Nadat de man werd verhoord en de boete had voldaan, werd zijn signalering ingetrokken. De 29-jarige man kon later vrijdagavond terug naar huis in afwachting van zijn proces-verbaal. (13)

Laatst gewijzigd 13-03-2010 11:38 | © Regio Gelderland-Zuid |