Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 13-03-2010

Elektrische fiets gestolen

NORG Op donderdag 11 maart is een elektrische fiets gestolen in Norg. De fiets stond gestald aan de Achter de Kerk. Van de dader(s) ontbreekt ieder spoor en de politie is op zoek naar getuigen. Wie informatie heeft over de op donderdag 11 maart 2010 tussen 15.00 uur en 16.00 uur gepleegde diefstal en wie verdachte personen dan wel voertuigen heeft gezien in de omgeving van de kerk aan de Brink in Norg, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900 88 44.

Politie controleert op parkeeroverlast

ASSEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag gecontroleerd op het fout parkeren in de Visbuurt en de Hagenbuurt van de wijk Kloosterveen. De politie kreeg de laatste tijd meerder klachten binnen van buurtbewoners. Men parkeert autos op stoepen en in de bocht van de wegen. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren voor kinderen en invaliden. De afgelopen weken trad de politie waarschuwend op. Nadat dit optreden niet afdoende bleek te zijn, is de politie overgegaan tot het bekeuren van overtreders. In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie 15 bekeuringen uitgeschreven. De politie schreef 2 bekeuringen uit op de Ligusterhage, 1 op de Oleanderhage, 2 op de Buxushage, 3 op de Berberishage, 1 op de Ribeshage, 1 op de Hulsthage, 1 op de Rosa Spierweg, 1 op de Winde, 1 op de Steurstraat en 2 op de Meerval. Alle overtreders hebben een bekeuring gekregen van a 60 Euro. (2010011570)

Politie vordert rijbewijs in

MEPPEL De politie heeft vrijdagochtend op de A28 tussen Hoogeveen en Meppel het rijbewijs van een 32-jarige automobilist uit Zwolle ingevorderd. De automobilist reed met een gecorrigeerde snelheid van 183 kilometer per uur over de A28. Agenten vorderden het rijbewijs en proces-verbaal werd opgemaakt. (2010014977)

Medicijnen weggegooid

EMMEN De politie kreeg vrijdagavond een melding binnen dat een vrouw (identiteit onbekend) op de Laan van het Kwekebos een zogeheten medicijnenblok had weggegooid. In dit medicijnenblok zitten onder andere de volgende medicijnen: diphantoine, keppra en risperidon. Dit zijn onder andere middelen tegen epilepsie. Inname door kinderen is gevaarlijk. De politie heeft in de omgeving van de Laan van het Kwekebos gezocht, maar niet aangetroffen. Mocht iemand deze medicijnen aantreffen, neem dan contact op met de politie (0900 8844) of lever de medicijnen in bij het dichtstbijzijnde politiebureau. (2010015075

Politie controleert het verkeer

RODEN De politie heeft vrijdagochtend op de Dwazziewegen tussen 08.30 uur en 11.30 uur het verkeer gecontroleerd. De politie maakte twee keer proces-verbaal op. Een automobilist kreeg een bekeuring voor losliggende lading op een aanhangwagen. Een andere automobilist kreeg een bekeuring voor het niet handsfree bellen. (2010014908)

Politie heeft aandacht voor oversteekplaats

ZUIDLAREN De politie heeft aandacht voor een oversteek aan de Stationsweg. Door verbouwingswerkzaamheden aan een basisschool moeten veel kinderen gebruik maken van de verkeerslichten aan de Stationsweg om de weg over te steken. Uit gesprekken met verkeersouders komt naar voren dat niet altijd alle weggebruikers stoppen voor het rode verkeerslicht. Om ongelukken te voorkomen zal de politie de komende weken gericht gaan controleren op het rijden door roodlicht. (2010014919)

Tweetal aangehouden voor inbraak

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond een 18-jarige man uit Noordscheschut en een 21-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden op de Zeppelinstraat ter zake inbraak en/ of vernieling. De politie had een melding gekregen dat een aantal personen een garagebox probeerden open te breken. Ter plekke troffen agenten het duo aan en zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2010015069)

Politie vordert rijbewijs in

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs van een 38-jarige automobilist uit Assen ingevorderd op de Geminisingel. De politie had een melding gekregen dat een personenauto met hoge snelheid over de A28 reed in de richting van Assen. Aanrijdende agenten zagen de auto de Balkenweg oprijden in de richting van de wijk Kloosterveen. De snelheid liep op en agenten wisten de automobilist op de Geminisingel aan de kant van de weg te zetten. De automobilist kreeg een bekeuring voor zijn te hoge snelheid. Hij reed met een gecorrigeerde snelheid van 92 kilometer per uur. De man moest ook een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij scoorde 615 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt. (2010015070)

Man aangehouden voor bedreiging met zwaard

RODEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige man uit Roden aangehouden bij de Ceintuurbaan Noord voor bedreiging. De politie had een melding gekregen van een ruzie. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Op het moment dat de eerste agenten aankwamen bij een woning, zagen zij een persoon in de deuropening staan. Op het moment dat een agente wilde uitstappen om naar de woning te gaan, kwam de persoon al zwaaiend met een zwaard op haar af. De agente kon zichzelf in veiligheid brengen door weer in de auto te stappen. Nadat meerdere eenheden en twee honden ter plekke waren, kon de man worden aangehouden. Uit onderzoek blijkt dat de man ruzie met zijn vader had gehad en enkele deuren in de woning had beschadigd. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politieagente heeft aangifte gedaan van bedreiging. In totaal troffen agenten 6 zwaarden aan in en om de woning. (2010015080)

Man aangehouden voor inbraak in schoolgebouw

EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige man uit Emmen aangehouden bij een school aan de Emmalaan. De politie had een melding gekregen van een inbraak in de school. Ter plekke troffen agenten een gat aan in een ruit. In de nabije omgeving wisten agenten na een zoektocht de 27-jarige man aan te houden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2010015081)

Ingebroken en goederen weggenomen

DALEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is in een bedrijf gelegen aan het Kleine Veld ingebroken. Men heeft een aantal motorkettingzagen en bladblazers weggenomen. De totale schade bedraagt ongeveer 12.000 euro. Aangifte zal worden opgenomen. (2010015084)

Politie houdt automobilist aan

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 31-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op de Oranjestraat. Agenten zagen een auto rijden op de Oranjestraat en nadat deze was gestopt, stapte de bestuurder uit. Agenten vroegen of de man zich kon legitimeren. Hij gaf aan de eigenaar te zijn van de auto, maar kon zich niet legitimeren. Na controle troffen agenten vermoedelijk harddrugs aan in de auto. De man ontkende dat dit van hem was. De man werd vervolgens aangehouden. Tijdens de aanhouding gaf de man aan dat hij niet de eigenaar was van de personenauto en dat hij geen rijbewijs had en alcohol had gedronken. De man en de personenauto werden overgebracht naar het politiebureau. De man scoorde via een ademanalyse 315 ug/l. Voor het rijden zonder rijbewijs krijgt de man een bekeuring. Proces-verbaal werd opgemaakt. (2010015094)

Politie houdt man aan voor brandstichting

EMMEN De politie heeft vrijdagavond een 46-jarige man uit Emmen aangehouden voor brandstichting in een gelegenheid aan de Minister Kanstraat. De man was rond de klok van 20.00 uur de gelegenheid binnengekomen en gooide een vloeistof over de balie en stak dit in brand. De bar in de gelegenheid vloog onmiddellijk in brand. Omstanders wisten de man snel te overmeesteren en daardoor raakte de man gewond aan zijn gezicht. Ter plekke bleek het vuur te zijn gedoofd en de man kon door agenten worden aangehouden. Ambulancepersoneel ontfermde zich over de man en hij werd met verwondingen aan zijn gezicht en met een hersenschudding overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Eerder op de dag was de man de toegang ontzegd tot de gelegenheid omdat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Onderzoek moet uitwijzen wat de exacte beweegredenen zijn geweest voor de man om tot deze daad te komen. (2010015052)

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagmiddag een 20-jarige man uit Hoogeveen aangehouden in een woning aan De Fazant. De man had zijn moeder mishandeld na een ruzie. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en hij werd ingesloten. (2010015035)

Overval op videotheek

ASSEN Vrijdagavond rond 19.15 uur is een videotheek aan de Mr. P. J. Troelstralaan overvallen. Van de dader ontbreekt sindsdien ieder spoor. Een onbekende licht getinte man kwam de videotheek binnen en bedreigde de eigenaresse met een vuurwapen. De man eiste geld en ging er met een geldbedrag vandoor. Niemand raakte gewond en tijdens de overval was alleen de eigenaresse aanwezig. De dader ging er vervolgens op een fiets vandoor en reed in de richting van de rotonde Thorbeckelaan/Maria in Campislaan. Na de overval heeft de politie onderzoek verricht in en om de videotheek. De politie vraag getuigen om zich te melden bij de politie via 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000. Hebt u iets gezien of gehoord, neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie. (2010015051)