Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 13-03-2010

Politie verricht 5 arrestaties in het centrumgebied van Tilburg

TILBURG - De politie heeft vannacht vijf arrestaties verricht voor uiteenlopende zaken, zoals baldadig gedrag, beledigigng, openbare dronkenschap en aanstoot geven tot wanordelijkheden. Agenten die belast waren met het houden van toezicht in het uitgaansgebied spreken van een rustige nacht. Er werden twee bekeuringen uitgedeeld voor fout parkeren en glas op straat.

Politie pakt twee woninginbrekers op heterdaad

TILBURG - De politie heeft gisteravond twee mannen van 17 en 18 jaar, beiden afkomstig uit tilburg aangehouden. Ze worden verdacht van een woninginbraak in de Montfortanenlaan. Het tweetal is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Agenten spoedden zich gisteravond rond 20.45 uur naar de woning nadat een getuige gemeld had dat er mogelijk een inbraak plaats vond. De bewoner was op dat moment niet thuis. De woning werd rondom afgezet. Agenten zagen dat vanuit een raam op de eerste verdieping twee mannen de woning verlieten. Bij het zien van de politie trachtten ze te vluchten. Direct werd op een dak de 17-jarige Tilburger aangehouden. De tweede verdachte lukte het om via tuinen en daken weg te komen. Agenten kamden de buurt uit en doorzochten tuinen. Op de Rueckertbaan werd vervolgens de 18-jarige opgepakt. Hij verzette zich tijdens zijn aanhouding. Om hem onder controle te krijgen gebruikten de agenten pepperspray. Onderzoek aan de woning wees uit dat er een bovenlicht geforceerd was. De bovenverdieping was doorzocht. De bewoner, een 74-jarige man deed aangifte.

Echtgenoot vernielt deuren van woning

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 21.30 uur in een woning in Oud-Noord een 48-jarige man aangehouden voor vernieling. De politie nam poolshoogte bij de woning na een ontvangen melding van mogelijk huiselijk geweld. Daar werden ze aangesproken door de 43-jarige bewoonster. Ze vertelde dat haar man, die onder invloed van alcohol verkeerde, diverse deuren vernield had. Agenten hielden de man vervolgens aan. Tijdens de arrestatie verzette hij zich. De politie gebruikte vervolgens pepperspray om hem onder controle te krijgen.

Ex-medewerker vernielt auto bazin

TILBURG - De politie heeft gisteren een 27-jarige man aangehouden. De man, die schoonmaakwerkzaamheden verrichte kreeg op 27 november jl. van zijn 26- bazin te horen dat het zijn laatste werkdag was. Die dag ontdekte de 26-jarige vrouw na werktijd dat haar auto zwaar beschadigd was. Ook een auto van een andere medewerker was vernield. Ze deed aangifte en de politie stelde een onderzoek in. Dat onderzoek wees in de richting van de 27-jarige man. Met toestemming van de officier van justitie is hij gisteren buiten heterdaad aangehouden en op het bureau in verzekering gesteld.

Politie verricht 8 arrestaties na aantreffen hennepkwekerij

TILBURG - De politie heeft gisteren in een woning aan de
Vermeulenstraat acht arrestaties verricht. Agenten stelden in de woning naar aanleiding van onder andere stankoverlast een onderzoek in en troffen 6 Bulgaren aan die op dat moment bezig waren met het knippen van hennep. Twee 20-jarige exploitanten, een man en vrouw, die de woning huurden mochten eveneens mee naar het bureau. Op de tweede verdieping trof de politie een in werking zijnde wietplantage. Deze huisveste 256 hennepplanten. Op de eerste verdieping werd 8 kilogram geknipte hennep in beslag genomen. Een onderzoek door de
energieleverancier wees uit dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt.

Cafetaria doelwit van gewapende overvaller

MOERGESTEL - De politie onderzoek een overval die gisteravond plaats vond op een cafetaria aan de Oisterwijkseweg. Tijdens de overval raakte niemand gewond. De dader is zonder buit vertrokken.

Tegen 21.30 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een gewapende overval op een cafetaria aan de Oisterwijkseweg. Direct spoedde zich diverse politie-eenheden ter plaatse en zetten de omgeving af. een 21-jarige medewerkster van de zaak vertelde dat een onbekende man, wiens gezicht bedekt was met de kleding de zaak was binnen gelopen. Op dat moment waren er geen klanten aanwezig. Onder bedreiging van een vuurwapen eiste hij geld. Uit schrik rende de medewerkster naar achteren de keuken in. De dader koos vervolgens het hazenpad en vluchtte zonder buit weg.

De politie zette tijdens haar zoektocht het middel SMS-Alert in met de tekst: Moergestel, Oisterwijkseweg, gew. Overval snackbar, 1 man zwarte sjaal, gebreide muts, ongeveer 2 meter lang, zwarte trui met tekst kleur wit, camouflage broek (grijs/wit/zwart). De inzet leidde niet tot een aanhouding. De politie verzoekt getuigen die mogelijk iets gezien hebben of aanslaan op het signalement zich te melden via 0900-8844

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 13-03-2010 12:37 | © Regio Midden en West Brabant |