Politieberichten Gooi- en Vechtstreek



Getuigen gezocht van plofkraak Laarderweg

Bussum, 13-03-2010 o Rond kwart over drie zaterdagochtend 13 maart is een geldautomaat aan de Laarderweg in Bussum opgeblazen door nog onbekende daders. Politie Gooi en Vechtstreek zoekt getuigen.

Er kwamen meldingen binnen van buurtbewoners die een explosie hoorden. Ongeveer tegelijkertijd kwam er een alarmmelding binnen. De politie was snel ter plaatse, en agenten zagen een verdachte op straat staan. Bij het zien van de agenten sprong de verdachte in een auto die direct wegreed. Ter aanhouding is er een maal door de politie van enkele meters afstand gericht op een band van de auto geschoten, met de bedoeling de auto tot stilstand te brengen maar de verdachten wisten te ontkomen. Diverse eenheden hebben de auto nog achtervolgd op de A1 richting Amersfoort maar door de hoge snelheid van de auto wisten de verdachten te ontkomen.

Er is op dit moment geen reden om aan te nemen dat er een inzittende van de auto gewond is geraakt maar het kan ook niet worden uitgesloten zolang daders en auto niet zijn gevonden.

Het is nog onbekend of er buit is gemaakt. De geldautomaat is zwaar beschadigd.

Een onderzoek naar de plofkraak ingesteld.

Ook wordt er volgens protocol onderzoek gedaan naar vuurwapen gebruik door de agent.

Getuigenoproep
Politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van de plofkraak, Een ieder die rond 3.00 uur 3.15 uur mensen hebben gezien bij de pinautomaat van SNS-bank op de Laarderweg in Bussum of iets anders is opgevallen in de omgeving van de pinautomaat worden gevraagd contact op te nemen met politie Gooi en Vechtstreek via 0900 8844.

Wie liever anoniem reageert kan bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.