Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Breda

Breda, 13-03-2010

Politie pakt tweetal op na diefstal auto-emblemen

BREDA - De politie heeft vanmorgen rond 04.30 uur in de Prins
Frederiklaan twee jongens van 19 jaar, beiden afkomstig uit Breda opgepakt. Agenten stelden een onderzoek in na een ontvangen melding van een verdachte situatie in die buurt. In de Prins Frederiklaan troffen de agenten beide jongens aan. Het tweetal had een aantal auto-emblemen in hun zakken van diverse merken, waaronder die van een Porsche. Deze auto waarop het embleem thuis hoorde stond in de directe omgeving geparkeerd. De politie is nog op zoek naar
auto-eigenaren wiens auto in de omgeving geparkeerd stond waarvan het embleem nu ontbreekt. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Beide jongens mochten mee naar het bureau.

Kinderwagen verstopplaats voor gestolen spullen

BREDA - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 16.15 bij een audiozaak aan het Kruisvoort twee vrouwen van 16 en 29 jaar, afkomstig uit Oosterhout en Geldrop en een 18-jarige bredanaar aangehouden voor winkeldiefstal. Een medewerker van de winkel had via het
camerabeveiligingssysteem gezien dat het drietal goederen uit de winkel verstopten in een kinderwagen. Bij het verlaten van de zaak werden ze aangesproken. Gealarmeerde agenten troffen in de kinderwagen goederen, waaronder gsm-toestellen aan die een waarde van ongeveer 600 euro vertegenwoordigde. Het drietal is op het bureau in verzekering gesteld.

Bij een supermarkt aan de Moerwijk liep een 41-jarige vrouw uit Breda tegen de lamp nadat het winkelpersoneel gezien had dat ze goederen in een buggy die ze bij had verstopte. Ze werd daarover voorbij de kassa aangesproken. De politie werd geïnformeerd die haar meenam naar het bureau.

Politie houdt man aan na bedreiging toezichthouder

ETTEN-LEUR - De politie heeft gistermiddag, tegen 15.30 uur op de Markt een 51-jarige man uit Etten-Leur aangehouden voor bedreiging. Een toezichthouder van de gemeente Etten-Leur deed aangifte.

Tijdens het uitschrijven van een bekeuring voor fout parkeren op de Markt meldde de 51-jarige zich bij de toezichthouder. De man was het niet eens met de bekeuring die hij kreeg. Er ontstond een
woordenwisseling waarbij de verdachte de gemeentemedewerker woordelijk met de dood bedreigde. Tijdens het verhoor op het bureau legde de verdachte een ontkennende verklaring af.

Politie arresteert Bredanaar voor diefstal cq. heling bromfiets

BREDA - De politie heeft gistermiddag in de Cornelis Joosstraat een 18-jarige Bredanaar aangehouden voor diefstal c.q. heling van een bromfiets. Agenten werden bij het gemeenschapsgebouw aangesproken door een medewerker die vertelde dat er een onbekende bromfiets bij het gebouw gestald stond. Onderzoek wees uit dat het voertuig gesignaleerd stond. Tijdens het uitkijken van camerabeelden meldde zich bij de bromfiets de 18-jarige man. Zijn signalement kwam overeen met de man die de bromfiets gestald had. De agenten namen hem mee naar het bureau waar hij in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld werd.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 13-03-2010 13:53 | © Regio Midden en West Brabant |