Dennis van de Laar winnaar van Talent First 2010

Zaterdag 13 maart vond op Circuit Park Zandvoort de verkiezing van Talent First 2010 plaats. Een initiatief van de KNAF waarbij jonge talenten de kans krijgen om hun racekwaliteiten te laten zien aan een deskundige jury. Zandvoorter Dennis van de Laar, een protegé van racenestor Michael Bleekemolen, was één van de drie winnaars.

Na een strenge voorselectie werden acht genomineerde deelnemers onder toeziend oog van een kritische maar bovenal deskundige jury, onder andere getest op fysieke en mentale conditie, mediaomgang en uiteraard hun rijvaardigheid. En omdat Van de Laar al geruime tijd in training is bij Michael Bleekemolen kwam hij niet geheel onbeslagen ten ijs. Dit gecombineerd met zijn kennis, kunde en inzet zorgde voor hoge punten op alle onderdelen. Voldoende punten om aan het einde van de dag als één van de drie winnaars uit de bus te komen.

Michael Bleekemolen: "Dennis heeft de afgelopen maanden enorm veel getraind. Wij hebben hem daarbij intensief begeleid. En Dennis heeft absoluut talent. Dat blijkt ook weer na de Talent First verkiezing. In de eerste plaats zijn we natuurlijk heel blij voor Dennis dat hij nu de waardering krijgt voor zijn inzet. Maar als teameigenaar van Aevitae Bleekemolen Racing ben ik ook heel blij dat wij zijn talenten in 2010 mogen inzetten in de Suzuki Swift Cup.

Dennis van de Laar maakt tijdens de komende Paasraces op Circuit Park Zandvoort op 3 en 5 april zijn debuut in de Suzuki Swift Cup, dé opstapklasse van de nationale autosport. En de toekomst? Daarover doet Van de Laar nuchter. Racen in een klasse als de Porsche Supercup lijkt hem fantastisch, maar hij concentreert zich eerst op zijn rookieseizoen.

KNAF Talent First is het talentontwikkelingsprogramma van de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF). Het door Ministerie van VWS en NOC*NSF gecertificeerde talentontwikkelingsprogramma geeft jongeren de kans een sportcarrière op te bouwen. De drie KNAF talenten krijgen een bijdrage in een deel van hun budget en worden begeleid in sponsorwerving. Waar mogelijk wordt ook gezorgd dat deze rijders extra in de publiciteit komen.

---