Politie Groningen

Zondag 14 maart 2010

Provincie Groningen, 14-03-2010

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN- De politie heeft zaterdagmiddag in de Schuitemakersstraat in Groningen een 58-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten zagen de man, een bekende van de politie, lopen met een opvallende dikke bobbel onder zijn jas. Bij onderzoek bleek dat de Stadjer twee dure truien had gestolen in een winkel in de Astraat in Groningen. De verdachte moest mee na het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring mocht hij weer gaan. De truien zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Mishandeling na mislukte inhaalmanoeuvre

DELFZIJL- De politie heeft zaterdagavond een 35-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor zware mishandeling. Surveilleerde agenten werden op de N991 ter hoogte van de Zeesluizen aangesproken door weggebruikers over een ruzie tussen twee personen. Bij onderzoek kon blijken dat een 38-jarige automobilist uit Bierum het aan de stok had gekregen met de 35-jarige automobilist. Deze had geprobeerd de 38-jarige bestuurder in te halen wat hem niet lukte. Even later sprak de verdachte hem hierover aan. Hij sloeg hierbij met een slagvoorwerp meerdere malen in op het slachtoffer. De verdachte was vervolgens ingestapt en weggereden. Bij de afhandeling van het voorval had de verdachte zich gemeld op het politiebureau in Delfzijl. De politie onderzocht de auto van de verdachte maar vond geen slagwapen. Wel vonden agenten twee zakken softdrugs. De verdachte is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex. Het letsel van het slachtoffer is onbekend. De politie onderzoekt de zaak.

Automobilist tegen boom

OLDEKERK- Bij een eenzijdig ongeval is zaterdagmiddag is een 59-jarige bestuurder uit Niehove gewond geraakt. De man reed over de Munnikeweg en veranderde, volgens getuigen, plotseling van weghelft. Hij kwam tot stilstand tegen een boom. De bestuurder, die licht gewond raakte, is voor onderzoek door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte zwaar beschadigd en werd door een bergingbedrijf afgesleept. De politie onderzoek de aanrijding.

Man zonder reden mishandeld

GRONINGEN- de politie heeft zondagmorgen in de Peperstraat in Groningen een 18-jarige man aangehouden voor mishandeling. Een 19-jarige man uit Groningen sprak surveilleerden agenten aan en verklaarde dat hij zonder enige reden een klap op zijn oog had gekregen. Het slachtoffer had een snee in zijn wenkbrauw. Via getuigen kon de politie de 18-jarige verdachte in de Peperstraat aanhouden. Hij moest mee naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring mocht de geweldpleger weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer met boksbeugel aangehouden

GRONINGEN- De politie heeft zondagmorgen in de Peperstraat een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor verboden wapenbezit. De jongen wilde een horeca gelegenheid naar binnen toen een beveiligingspoortje af ging. De jongen werd door de
beveiligingsmedewerker gefouilleerd. Het bleek dat de jongen een boksbeugel bij zich. Hij werd voor het afleggen van een verklaring meegenomen naar het politiebureau. Hij mocht na verhoor weer naar huis. De boksbeugel is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Wildplasser voor belediging van agent aangehouden

GRONINGEN- De politie heeft zondagmorgen een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. Agenten zagen dat de man in de Butjestraat in Groningen zijn behoefte deed. Toen de dienders hem hierover aanspraken ontkende hij in alle toonaarden. Nadat hem een bekeuring werd aangezegd vond de wildplasser het nodig de agenten te beledigen. Hij moest mee naar het politiebureau. De verdachte kon na het afleggen van een verklaring met twee bekeuringen op zak weer gaan.

Bestuurder bromscooter gewond

NIEKERK- Bij een eenzijdig ongeval is zaterdagmiddag is een 50-jarige bestuurder van een bromscooter uit Zuidhorn gewond geraakt. Het slachtoffer kwam op de Millinghaweg door nog een onbekende oorzaak ten val. Het slachtoffer is met ribfracturen door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de politie vermoedde dat er alcohol in het spel is moest de bestuurder een bloedproef ondergaan. Het rijbewijs van de man bleek ongeldig verklaard te zijn. De politie onderzoek het ongeval.

Vrouw ziet haar fiets gestolen worden

LOPPERSUM- De politie heeft zaterdagavond op de Stationslaan in Loppersum een 40-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor fietsendiefstal. Een 63-jarige vrouw uit Bedum, had eerder op de dag haar fiets gestald bij het station van Bedum. Zij reisde vervolgens met de trein naar Groningen. Toen zij na de terugreis weer op het perron in Bedum uitstapte, zag de vrouw dat de 40-jarige verdachte met haar fiets in dezelfde trein instapte. De vrouw alarmeerde een conducteur. De fietsendief werd aangehouden. Omdat de man agressief was en onder invloed van alcohol is hij voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex. De politie onderzoekt de diefstal.

Alcomobilist aangehouden

LEEK De politie heeft zaterdagnacht op de Piepke in Leek een 41-jarige man uit Leek aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen dat de bestuurder in zijn auto reed over de J.P. Santeeweg. Tijdens de controle bleek dat de verdachte te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,1. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte mocht na verhoor naar huis en kreeg een rijverbod van 5 uur.

Slangen uit woning gestolen

STADSKANAAL De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Zwaluwhof in Stadskanaal. De 67-jarige bewoner meldde zaterdagavond dat uit haar huis vier zeldzame jonge witte slangen waren gestolen. Ook bleek dat er diverse computers en andere apparatuur was gestolen. De verdachte is binnen gekomen door een ruit te vernielen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de inbraak.

Alcomobilist aangehouden

DROUWENERMOND De politie heeft zondagmorgen op het Zuiderdiep in Drouwenermond een 22-jarige automobilist uit deze plaats aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen dat de bestuurder met hoge snelheid wegreed bij een café in Stadskanaal. Tijdens de controle bleek dat de verdachte te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,15. Omdat de verdachte al eerder was betrapt op het rijden onder invloed, moest hij zijn rijbewijs inleveren. De verdachte mocht na verhoor naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.