Gemeente Sneek



Actieplan Stadsvogels Sneek


De aanwezigheid van stadsvogels in de stad is niet langer vanzelfsprekend. Oorzaak hiervan is het veranderende leefmilieu in steden. De leefbaarheid en het woongenot in Sneek neemt af met het verdwijnen van stadsvogels. De gemeenteraad heeft een initiatiefvoorstel van de PvdA aangenomen om te komen tot een oplossing voor dit probleem.

Daarom is er voor Sneek een actieplan gemaakt (zie downloads). Doel van dit plan is Sneek aantrekkelijker te maken voor vogels.

Op dit moment worden in Sneek al veel maatregelen toegepast die direct of indirect het bestand van vogels bevorderen in de stad. Het uitvoeren van een natuurvriendelijk groenbeheer is hier een voorbeeld van. Toch is het belangrijk meer intiatieven uit te werken om de leefomgeving van stadsvogels te verbeteren. Een breed draagvlak is één van de belangrijkste voorwaarden voor een goed resultaat.

Met plaatselijke natuurverenigingen, woningbouwverenigingen en onderwijsinstellingen zijn gesprekken gevoerd. Hier zijn al waardevolle ideeën uit voortgekomen.