Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 18-03-2010

Dronken Tilburger (22) moet rijbewijs inleveren

TILBURG: Een 22-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 04.10 uur op de Ringbaan West betrapt op het rijden onder invloed. De agenten zagen dat de auto zonder verlichting reed en gaven daarom een stopteken aan de bestuurder. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 590 ugl. Hij valt nog onder de categorie beginnend bestuurder (korter dan vijf jaar een rijbewijs) maar het percentage dat hij blies is ook voor ervaren bestuurders aanleiding om het rijbewijs in te vorderen. Hij vertelde dat hij 6 a 7 flessen bier had gedronken in het café.

Mannen met inbrekerswerktuigen opgepakt in Tilburg

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.20 uur op de
Veestraat vijf inzittenden van een auto aangehouden omdat er in het voertuig inbrekerswerktuigen en spullen om een eventuele overval te plegen waren aangetroffen. Agenten zagen een auto zonder verlichting rijden. Tijdens de controle werd in het dashboard kastje een bivakmuts aangetroffen. Hierop zijn de mannen op grond van de plaatselijke APV aangehouden. Het gaat om Tilburgers in de leeftijd van 18,20,23,24 en 40 jaar. Ze zijn ingesloten. Aan het bureau doorzochten de agenten de auto verder waarna er nog een bivakmuts, tape, handschoenen, een mes en een schroevendraaier werd gevonden.

Tilburger (38) aangehouden na mishandeling echtgenote (28)

TILBURG: De politie heeft woensdagavond omstreeks 20.45 uur een 38-jarige Tilburger aangehouden omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van zijn 28-jarige vrouw van wie hij aan het scheiden is. De verdachte is in verzekering gesteld.

Het slachtoffer die woonachtig is in de wijk Groenewoud heeft aangifte gedaan. Zij verklaart dat er ruzie was ontstaan gistermiddag toen haar man de kinderen terug bracht. Ze had hem aangesproken over het feit dat ze geld nodig heeft omdat ze niet rond kan komen. Ze zou daarop buiten door de verdachte zijn vastgepakt, waarna hij haar meesleurde. Ze viel op de grond waarna ze werd geschopt en in haar gezicht werd geslagen. De verdachte meldde zich 's avonds op het bureau Hij vertelde dat hij juist het slachtoffer was omdat zijn vrouw hem had aangevallen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident. Het slachtoffer heeft een flinke bult op haar linkerwang. Een wondje onder het rechteroog en wat schaafplekken.

Slachtoffer spuit pepperspray in gezicht belager

TILBURG: De politie heeft woensdagmiddag een 28-jarige Tilburger aangehouden na een melding dat hij op het Pater van den Elsenplein zijn 18-jarige ex vriendin had belaagd. Zij deed aangifte van mishandeling en vernieling. Het slachtoffer spoot pepperspray in het gezicht van haar ex-vriend om hem van zich af te houden. Ze verklaart al vaker door haar ex te zijn lastig gevallen. Ook heeft ze daar in het verleden al eerder aangifte van gedaan.

Het slachtoffer verklaarde dat ze op het trottoir liep. Ze zag haar ex vriend op een brommer recht op haar af komen. Ze moest opzij springen om hem te ontwijken. Tijdens het passeren trapte hij haar in haar linkerzij. Hij stapte af en sloeg haar tegen haar slaap. Ze werd bang en spoot met pepperspray in zijn gezicht en vluchtte haar woning in. Zij vertelde dat haar ex vriend een week geleden ook een rolluik van haar woning vernield had. De verdachte werd later op de Alpenlaan aangehouden. Hij ontkende zijn ex mishandeld te hebben, hij had haar alleen uitgescholden. Hij was snel weggegaan omdat zijn ogen brandden door de pepperspray. De politie maakt proces-verbaal op. Over het eventueel vervolgen van de aangeefster wegens verboden wapenbezit volgt nog overleg met het Openbaar Ministerie.

Rotterdammer (33) aangehouden met elf openstaande boetes

TILBURG: De politie heeft vannacht 935 euro geïncasseerd aan
openstaande boetes. De incasso vond plaats nadat op rijksweg A-58 een auto met Duits kenteken was staande gehouden. De bestuurder bleek een 33-jarige Rotterdammer te zijn. Bij navraag via de Gemeenschappelijke Meldkamer bleek dat de man gesignaleerd stond in het
opsporingsregister. Er stonden nog 11 geldboetes open. De Rotterdammer is meegenomen naar het politiebureau waar hij 935 euro heeft
afgerekend. Hij is voorzien van een kwitantie weer in vrijheid gesteld.

Tilburger (22) rijdt zonder rijbewijs

TILBURG: Agenten hebben woensdagmiddag op de Bloemisterijstraat een 22-jarige Tilburger betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Ook kreeg de bestuurder een bekeuring omdat de APK-keuring van de auto was verlopen.

Verkeerscontroles in Tilburg Noord

TILBURG: De politie van het team Tilburg-Oisterwijk heeft
woensdagmiddag verkeerscontroles gehouden op de Bosscheweg en de Mascagnistraat. De controles werden georganiseerd om de
verkeersveiligheid te bevorderen. Er werden 52 bekeuringen uitgedeeld

De resultaten

40 x niet dragen autogordel;

6 x voor niet handsfree bellen;

3 x voor niet bij zich hebben rijbewijs;


1 x voor kapotte uitlaat;


1 x voor hulpkoppeling;


1 x voor kapot remlicht.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 18-03-2010 11:28 | © Regio Midden en West Brabant |