Gemeente Bodegraven

Dronenplein
(18-03-2010)

11 maart: Succesvolle informatieavond Dronenplein

Op donderdag 11 maart is er een informatieavond geweest voor bewoners van de Dronenwijk. Tijdens deze avond is het stedenbouwkundige plan en het beeldkwaliteitplan van de scholenstrook op het Dronenplein gepresenteerd en hebben geĂŻnteresseerden vragen gesteld.

Na de vorige bewonersavond op 22 oktober is besloten om eerst de scholenstrook verder uit te werken. Voor de zomer wordt de uitslag van een onderzoek naar de woonwensen van 55-plussers verwacht.

Centraal in de Dronenwijk liggen groen, water en voorzieningen. Bij de nu voorgestelde nieuwe opzet van de scholenstrook wordt aangesloten op de oorspronkelijke structuur.

Om te zorgen dat er eenheid in de architectuur van de verschillende gebouwen ontstaat, zijn er randvoorwaarden aan de beeldkwaliteit gesteld. Ook worden er eisen gesteld aan de openbare ruimte, zodat het groene karakter wordt gewaarborgd.

Planning Dronenplein


* 8 april 2010
Raadsvergadering

* mei 2010
Vaststelling bestemmingsplan (vanaf dit moment kan de Willibrord-Milandschool de bouwvergunning aanvragen)
* oktober 2010
Vaststelling ontwerp bestemmingsplan fase 2 & 3 door B&W Fase2: bouw Prinses Beatrixschool, kinderopvang en peuterspeelzaal Fase3: bouw Verhoeff-Rollmanschool, herinrichting openbaar gebied
* november 2010
Start ter inzagelegging bestemmingsplan fase 2 & 3
* maart 2011
Vaststelling bestemmingsplan door raad fase 2 & 3

Fase 1

* april 2011
Start aanleg parkeerplaatsen

* september 2011
Start bouw Willibrord-Milandschool

Veiligheid en parkeren

In het nieuwe stedenbouwkundige plan is er ook aandacht voor het verbeteren van de veiligheid en het vergroten van het aantal parkeerplaatsen. Zo wordt er een voet- annex fietspad aangelegd tussen Vrije Nesse en Dronenplein waaraan de ingangen van de nieuw te bouwen scholen komen. Kinderen kunnen zo veilig naar school. Ook wordt een deel van de Dronensingel afgesloten voor autoverkeer. Daarnaast wordt het parkeerprobleem rond het Dronenplein aangepakt door het aanleggen van extra parkeerplaatsen.

Het volledige stedenbouwkundige plan en het beeldkwaliteitplan vindt u hier Dronenplein - ontwikkeling van