FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: werknemers Norfolkline in staking voor betere cao

De 170 werknemers van RoRo-bedrijf Norfolkline Shipping zijn vandaag begonnen aan hun tweede stakingsdag. Daardoor liggen twee veerboten met goederen vast in de terminal in Vlaardingen. De werknemers hebben gistermiddag het werk neergelegd toen het ultimatum verliep, dat FNV Bondgenoten aan Norfolk had gesteld.

FNV Bondgenoten wil onder meer dat de 170 werknemers van Norfolkline twee eenmalige uitkeringen krijgen. Ook willen de werknemers dat de werkgever de WGA premie structureel voor haar rekening neemt. Nog over 2009 van EUR 700,- bruto en over 2010 EUR 1.500,- bruto. Daarnaast moet er meer aandacht komen voor veiligheid en arbeidsomstandigheden.

Overleg met de directie van Norfolkline gistermiddag heeft niets opgeleverd. Bestuurder Cees Bos van FNV Bondgenoten: "Ze dachten zeker bij Norfolkline dat het niet zo'n vaart zou lopen met die acties, maar dat hebben ze behoorlijk fout ingeschat. De mensen zijn het zat en voelen zich niet serieus genomen. Daarom hebben ze gisteren meteen het werk neergelegd."

Vanmiddag beslissen de stakers hoe ze hun acties gaan voortzetten.