Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 14.00 uur

Utrecht, 18-03-2010

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft op woensdag 17 maart op de Amsterdamsestraatweg een verkeerscontrole gehouden.

Deze vond plaats tussen 13.30 uur en 16.00 uur. Er werd vooral gecontroleerd of bestuurders de verplichte rijrichting volgden. Ook was er aandacht voor het door rood fietsen/lopen en was voor het op het fietspad rijden door bromfietsers.

Zeven mensen kregen een bekeuring omdat zij het rode licht negeerden. Twee automobilisten werden bekeurd vanwege mobiel bellen. Vijf mensen negeerden de verplichte rijrichting Zeven bromfietsers reden op het fietspad en drie mensen werden bekeurd omdat zij tegen de rijrichting inreden. Ook werden drie automobilisten bekeurd omdat zij geen gordel droegen.

Straatroof

UTRECHT Een 19-jarige man uit Utrecht is op woensdag 17 maart het slachtoffer geworden van een straatroof.

De man werd rond 21.15 uur op de Albrachthof bedreigd door vier mannen die hem, met gebruik van een steekwapen, dwongen om zijn spullen af te geven. Daarna werd het slachtoffer losgelaten en zag hij kans weg te rennen. De vier jongens zijn lichtgetint, droegen donkere kleding en donkere petjes. Ook hadden alle vier verdachten sjaals voor de mond.

Bent u getuige geweest van deze straatroof, neemt u dan contact op met de politie van het district Utrecht stad, op telefoonnummer: 0900 8844.

Aanhoudingen na overlast

UTRECHT De politie heeft op woensdag 17 maart, zeven mensen aangehouden die overlast veroorzaakten op het Cleopatrapad.

Omdat buurtbewoners regelmatig last hebben van rondhangende jongeren, die daarbij zorgen voor de nodige overlast, werd besloten deze groep van ongeveer 14 personen aan te houden.

Rond 18.15 uur gingen meerdere politeautos naar het Cleopatrapad. Bij het zien van de politie zette de groep, bestaande uit jongeren tussen de 14 en 19 jaar oud, het op een lopen. Zeven verdachten konden worden aangehouden. Eén verdachte (leeftijd- en woonplaatsgegevens niet bekend), kon/wilde zich niet legitimeren en vond het nodig een agent uit te schelden. Daar zal ook proces-verbaal voor worden opgemaakt.

Verzet bij aanhouding

UTRECHT Op woensdag 17 maart is een 25-jarige man uit Wijk bij Duurstede aangehouden nadat hij een buschaffeuze had uitgescholden en een controleur van het GVU een duw gaf.

Rond 21.45 uur kreeg de politie een melding dat controleurs van GVU problemen hadden met een groep dronken mannen. Zij waren de bus uitgezet omdat ze bier aan het drinken waren. Toen de chauffeuze hier iets van zei, schold de 25-jarige man haar uit. Nadat controleurs van het GVU ter plaatse waren, gaf hij een 46-jarige controleur een duw. De GVU-medewerker wilde hem aanhouden omdat de man zich niet wilde/kon legitimeren. De controleurs hielden tot de komst van de politie de verdachte in bedwang. De man is aangehouden tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden tijdens rijontzegging

UTRECHT De politie heeft op woensdag 17 maart een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden die, ondanks een rijontzegging, toch een scooter bestuurde.

De man stond rond 13.00 uur op de Marnixlaan met een scooter voor een verkeerslicht. Agenten die toevallig met hun auto langsreden herkenden de verdachte en wisten dat hij een volledige rijontzegging had. Ter hoogte van de Mariendaalstraat werd hij staande gehouden. Bij het controleren bleek dat de 19-jarige nog tot 2 april een rijontzegging had. Daarop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man krijgt een proces-verbaal.

Ier viert St. Patricks Day te uitbundig

UTRECHT Op woensdag 17 maart heeft de politie een 21-jarige Ier aangehouden. De man wordt verdacht van vernieling.

De 21-jarige man maakte deel uit van een groep van in totaal vier Ieren. Ter viering van St. Patricks Day, een nationale feestdag in Ierland, waren de vier stevig gaan borrelen. Rond 22.15 uur belde een getuige de politie met de melding dat er door de groep ter hoogte van de Bezembrug een fiets in de gracht was gegooid. Ook zou een aantal andere fietsen omgegooid zijn. De politie was snel ter plaatse en sprak de groep aan. De groep had behoorlijk gedronken en niemand was in het bezit van een legitimatiebewijs. Alle vier mochten mee naar het bureau. Daar werd duidelijk dat alleen de 21-jarige man zich schuldig had gemaakt aan vernieling. De anderen mochten, na vaststelling van hun identiteit en betaling van een boete van 60,- Euro wegens openbare dronkenschap, weer gaan. Tegen de 21-jarige verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt wegens vernieling.

Aangehouden voor diefstal/heling van scooter

UTRECHT De politie heeft op woensdag 17 maart een 17-jarige jongen uit Hoorn en een 21-jarige man uit Blokker aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal en/of heling van een motorscooter.

Agenten zagen de twee rond 20.20 uur op de Olmstraat een voorwerp in een bedrijfsbus laden. Omdat de agenten het niet vertrouwden, gaven zij de twee op de Loevenhoutsedijk een stopteken. In de achterbak van de bus werd een motorscooter aangetroffen. Deze was niet voorzien van een kenteken. De 21-jarige man uit Blokker verklaarde de scooter net gekocht te hebben, maar bij controle van de gegevens bleek het om een gestolen exemplaar te gaan. Beiden zijn aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Op een gestolen fiets

UTRECHT Een 33-jarige man uit Utrecht is op woensdag 17 maart aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Agenten zagen de man rond 15.20 uur fietsen op Brailledreef. Opvallend was dat de man reed op een gloednieuwe damesfiets die niet voorzien was van een slot. Bij de staandehouding kon de man geen goede verklaring geven voor ontbreken van het slot. Hij verklaarde de fiets van iemand geleend te hebben, maar kon niet zeggen van wie precies. Bij controle van de gegevens van de fiets bleek deze te zijn gestolen. De 33-jarige man is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op heterdaad betrapt

UTRECHT Dankzij een alerte getuige heeft de politie op woensdag 17 maart een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man was bezig met een auto-inbraak.

Rond 06.15 uur vernielde de verdachte de ruit van een auto die geparkeerd stond aan de Androsdreef. Daarna klom hij in de auto. De politie was snel ter plaatse en agenten zagen de man op de bijrijderstoel zitten. De 19-jarige verdachte had het voorwerp waarmee hij de ruit had ingeslagen nog in zijn hand. Hij is aangehouden.