Gemeente Den Helder

Geen kansspelautomaten voor snackbar De Ooievaar 2010-03-18

Snackbar De Ooievaar aan de Fazantenstraat 12a mag definitief geen kansspelautomaten plaatsen in de zaak. De burgemeester heeft deze week besloten om het advies van de Commissie voor Bezwaarschriften te volgen. Dat betekent dat hij het bezwaar van de exploitant tegen afwijzing van de benodigde vergunning ongegrond heeft verklaard.

De exploitant van snackbar De Ooievaar heeft een aanvraag ingediend voor een aanwezigheidsvergunning voor twee kansspelautomaten in zijn zaak. De burgemeester heeft deze vergunning geweigerd. Reden hiervoor is dat de betreffende horecagelegenheid als laagdrempelig wordt gezien; kansspelautomaten zijn alleen in hoogdrempelige horeca-inrichtingen toegestaan.

De exploitant heeft tegen deze beslissing bezwaar gemaakt. Zijn bezwaarschrift is, in overeenstemming met het advies van de Commissie voor de Bezwaarschriften, ongegrond verklaard. De oorspronkelijke beslissing tot het weigeren van de vergunning blijft daarmee in stand zodat in snackbar De Ooievaar geen kansspelautomaten aanwezig mogen zijn.