Gemeente Breda

Twee FMO-aanvragen alsnog gehonoreerd

Het college van burgemeester en wethouders heeft, op advies van de commissie FMO, tussentijds twee aanvragen voor het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling gehonoreerd.

Dit betekent dat twee FMO-projecten, waarvoor een subsidie wordt verstrekt van in totaal ⬠44.860,-, van start kunnen.

Op verzoek van de indieners van de projecten âGeheugenwinkel Bredaâ en âTientjesâ zijn die aanvragen door de commissie FMO beoordeeld en tussentijds, op basis van de aanvullende informatie, van een nieuw aangepast advies voorzien.

De commissie FMO is van mening dat het project âGeheugenwinkel Bredaâ een bijdrage kan leveren aan het bevorderen van de maatschappelijke participatie van kwetsbare groepen. Vooral door de laagdrempeligheid van de voorziening biedt de geheugenwinkel aan mantelzorgers ondersteuning bij hun hulp aan en zorg voor dementerenden en mensen met een hersenbeschadiging. De commissie adviseert de aanvraag gedeeltelijk te honoreren met een bedrag van ⬠21.035,-.

De Stichting Tientjes wil een netwerk tot stand brengen waarbinnen mensen met weinig inkomen de kans krijgen om zich te presenteren, te ontwikkelen, te groeien en de uitdaging aan te gaan om meer van het leven te maken. Via de website van Tientjes kan de doelgroep voor een tientje meedoen aan allerlei activiteiten of diensten van anderen inkopen, terwijl zij tegelijkertijd hun eigen talenten en diensten voor een tientje kunnen aanbieden aan andere deelnemers. De commissie adviseert de aanvraag gedeeltelijk voor één jaar te honoreren met een bedrag van ⬠23.825,-.

Breda, 18 maart 2010