Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


OV-chipkaart wint Flater Award
ROVER condoleert Trans Link Systems van harte met het winnen van de Flater Award van de Consumentenbond. ProRail won een verdiende tweede plaats bij deze verkiezing om het slechtste product van 2009. ROVER kan deze uitslag van harte ondersteunen maar had beide organisaties graag beter zien eindigen en presteren.

Van 24 februari t/m 8 maart was het mogelijk een stem uit te brengen op de genomineerden voor de Topper- en Flater Award 2010, georganiseerd door de Consumentenbond. Tien producten werden voorgedragen voor het beste product van 2009 en evenveel producten werden genomineerd als slechtste product. Er waren twee OV-organisaties in de lijst opgenomen, beide genomineerd voor de Flater Award.

Het was tot het laatste moment een spannende nek-aan-nekrace, maar op 15 maart (Wereldconsumentendag) werd bekend gemaakt dat de OV-chipkaart met 29 procent de eerlijke winnaar is van de titel "slechtste product van 2009". Met vele (opstart)problemen, storingen en een slechte uitvoering heeft de OV-chipkaart met recht de Flater Award gewonnen.

ProRail eindigde op de tweede plaats met 20 procent van de stemmen. Deze organisatie heeft vooral in de winter aangetoond de Flater Award zeer waardig te zijn. ROVER betreurt het dat zo veel consumenten teleurgesteld zijn in het openbaar vervoer door het slechte functioneren van deze organisaties, maar blijft zich inzetten voor openbaar vervoer van goede kwaliteit.
Pagina geplaatst: 18 maart 2010