SIDN besteedt databasebeheer uit aan Trivento

18/03/2010 15:07

Trivento Applicatiebeheer B.V.

24/7 monitoring en goede ervaringen doorslaggevend

SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) heeft het beheer van haar databases uitbesteed aan het Reeuwijkse ICT-bedrijf Trivento. Op 18 maart ondertekenden beide organisaties daartoe een driejarige overeenkomst.

Beide organisaties zijn geen onbekenden van elkaar. Trivento verzorgt al ruim een jaar database-beheeractiviteiten voor SIDN, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en het beheer van het .nl-domein op internet. Volgens de ICT-directeur van SIDN, Cees Toet, verandert de rol van Trivento met het aangaan van de driejarige samenwerking. "Tot dusverre werkte Trivento voor ons op basis van een inspanningsverplichting. Aan dit driejarig contract liggen daarentegen heldere SLA-afspraken ten grondslag. In de nieuwe situatie werkt Trivento dus voor ons op basis van een resultaatverplichting."

Hoge beschikbaarheid cruciaal

Voor SIDN, dat de registratie en uitgifte van .nl-domeinnamen verzorgt, is een hoge beschikbaarheid van het netwerk een cruciale factor. Cees Toet: "Wij hebben een groeiend abonneebestand met meer dan 3,7 miljoen .nl-domeinnamen. Zo'n 2000 zelfstandige, zakelijke internetdienstverleners verzorgen voor ons de dienstverlening aan het publiek. Zij moeten wel 24/7 toegang tot onze applicaties hebben. In het contract met Trivento hebben wij dit goed geborgd."

Herkenbare beheerproblematiek

Trivento-directeur Aad Harteveld kent de problematiek van kleinere organisaties om professioneel beheer op 24/7 basis zelf te organiseren. "Aan onze kant werken er 6 mensen, in deeltijd, aan de continue monitoring van de databases van SIDN en aan de dagelijkse beheertaken. Bij onverhoopte incidenten kunnen zij direct opschalen naar onze specialisten. Voor een relatief kleine organisatie als SIDN is dit organisatorisch eigenlijk niet te behappen met eigen medewerkers."

Eenduidige keuze voor Trivento

Toet is stellig in de keuze van SIDN voor Trivento. "Na aanvankelijk op detacheringsbasis dienstverlening aan DBA-kant voor ons te hebben verzorgd, was de betrokkenheid van Trivento al uitgegroeid tot het integraal verzorgen van onze generieke database-administration. Dit doen ze goed. Er wordt snel geschakeld als het nodig is en er is een goede klik met elkaar." Trivento-directeur Harteveld is blij met het vertrouwen dat uitgaat van de driejarige overeenkomst. "Er spreekt veel waardering uit voor onze manier van werken, die is gebaseerd op een hoge mate van professionaliteit en flexibiliteit, gecombineerd met een sterke betrokkenheid bij de business van de opdrachtgever."

Over Trivento

Trivento adviseert bedrijven, organisaties en overheden bij het ontwikkelen van een beheerstrategie en verzorgt daarnaast het feitelijke beheer van applicaties en databases. Na de oprichting in 2008 is Trivento, als dochterbedrijf van Profict en ZXFactory, mede dankzij toonaangevende opdrachtgevers als de Nationale Postcode Loterij, Nuon, FWG en SIDN in korte tijd uitgegroeid tot een gerespecteerde specialist op het gebied van het beheer van applicaties en databases.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.trivento.nl