Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


Raad van Toezicht NBTC wijzigt in lijn met ambitie

In de loop van 2010 wijzigt de Raad van Toezicht van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) van samenstelling. Het natuurlijke verloop van zittingstermijnen geeft de ruimte om de samenstelling voor de komende jaren af te stemmen op de strategische ambitie van het NBTC. Guido van Woerkom is op 31 december jl. afgetreden als lid van de Raad van Toezicht, Jan Franssen en Peter Legro zullen in de loop van 2010 gefaseerd aftreden. Nieuwe leden, die in de loop van 2010 toetreden, zijn Erica Terpstra, Marleen Zuijderhoudt en Hans Bakker.

Nieuwe focus, nieuwe leden

Als destinatiemarketingorganisatie die zorgt voor (zakelijk) toeristisch bezoek en bestedingen in Nederland, werkt het NBTC steeds vaker samen met partijen binnen aanverwante sectoren zoals cultuur, sport, natuur en landschap. De wederzijdse en deels overlappende belangen vormen hiervoor de basis. Getuige bijvoorbeeld de rol van het NBTC binnen Olympisch Vuur. Dit vraagt om een nieuwe samenstelling van de Raad van Toezicht. Erica Terpstra, Marleen Zuijderhoudt en Hans Bakker zullen in de loop van 2010 - op persoonlijke titel - toetreden. Hans Bakker is als voorzitter van de Directie van Amsterdam RAI B.V. een belangrijke speler binnen de congres- en meetingsector en zijn lidmaatschap onderstreept het belang hiervan voor de BV Nederland en het NBTC. Marleen Zuijderhoudt combineert, als consultant, kennis en ervaring op het gebied van marketingcommunicatie, cultuur en evenementen. Erica Terpstra is de aftredende voorzitter van NOC*NSF en nauw betrokken bij de totstandkoming van Olympisch Vuur. Zij beschikt over een uitgebreid sportief netwerk en bestuurlijke ervaring.

Aftredende leden

Op 31 december jl. heeft Guido van Woerkom de Raad van Toezicht verlaten. Als hoofddirecteur van de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB is hij ruim 9 jaar lid geweest van de Raad van Toezicht. Jan Franssen, Commissaris der Koningin in de provincie Zuid-Holland, zal na bijna tien jaar in de loop van 2010 aftreden. Ook de huidige voorzitter Peter Legro treedt in de loop van 2010 terug. Legro was sinds 1 april 2002 voorzitter van de Raad van Toezicht van het NBTC en daarvoor onder andere president-directeur van Transavia Airlines.