Politie Utrecht

Persbericht Heuvelrug, 19.00 uur

Utrecht, 18-03-2010

Getuigenoproep berovingen en geweldsmisdrijf

(aanvulling op persbericht 17 maart 2010)

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 maart werden drie slachtoffers beroofd in en rond het centrum van Veenendaal. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en roept getuigen op.

Het gaat om een beroving van een 21-jarige man uit Veenendaal aan de Kastanjelaan, een beroving van een 19-jarige man uit Veenendaal op de Kanaalweg en een geweldsmisdrijf aan de Zandstraat. Hierbij is een 20-jarige man uit Veenendaal aangevallen door nog drie onbekende personen. Het slachtoffer ligt op dit moment nog in het ziekenhuis.

Signalementen

Na het verhoren van de slachtoffers, gegevens uit het buurtonderzoek en aanvullend onderzoek is de politie tot de volgende aanvullende signalementen gekomen:

Beroving Kanaalweg

Verdachte1 is een blanke man met een verzorgd kapsel, 3 à 4 cm lang blond haar bovenop het hoofd. Verder droeg hij een donkere sjaal.

Verdachte 2 is een man met een licht getint uiterlijk, in de leeftijd van 18-20 jaar en een normaal postuur.

Beroving Kastanjelaan

Verdachte 1, van hem is bekend dat hij een zwart glimmend jack aan had en daaronder een sweater met een capuchon droeg.

Verdachte 2 is een man met een licht getinte huidskleur, is ongeveer
1.80 lang, heeft een klein, dun postuur. Verder droeg hij een zwarte capuchon en een donkergroene jas tot op de heupen.

Verdachte 3 is een man met een licht getinte huidskleur, heeft een stevig postuur, is ongeveer 1.80 lang en droeg een muts en een sjaal.

Geweldsmisdrijf Zandstraat

Mannen met een licht getinte huidskleur, 18 tot 23 jaar, tussen 1.70 en 1.85 lang, slank postuur. Een verdachte had zwart haar met grove krullen.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug onder telefoonnummer 0900-8844. Zonodig kunt u gebruikmaken van de tiplijn Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer (0800-7000).