Ingezonden persbericht


WIC Nieuwsbriefvoor wijnprofessionals

PERSBERICHT:
Nieuwe Register Wijntaxateur en Makelaar RWTM

Op 12 maart jl. heeft Dhr. Ron Andes MV met goed gevolg de zeer zware vakbekwaamheidstest bij het College van Wijntaxateurs en Makelaars afgelegd.

Het aantal "Register Wijntaxateurs en Makelaars" komt hiermee op 13.

Tot enkele jaren geleden werden de kwalificaties "beëdigd wijntaxateur" en "makelaar" wettelijk beschermd krachtens het Wetboek van Koophandel.

Om die titel te mogen dragen moest men eerst een vakbekwaamheidstest afleggen alvorens de beëdiging als taxateur (door de Kamer van Koophandel) of als makelaar (door de Rechtbank) plaats kon vinden.

Voor het afnemen van deze test werd door de KvK/Rechtbank altijd de hulp ingeroepen van onze Vereniging van Agenten, Commissionairs, Makelaars en Taxateurs in Wijn. Onze wetgeving veranderde echter. De titels "wijnmakelaar" en "beëdigd taxateur" werden niet langer wettelijk beschermd. Toen besloten de bestaande makelaars om hun beroepsgroep zelf te beschermen. Zo is in 1996 uit de Vereniging van Agenten het "College van Wijntaxateurs en Makelaars" voortgekomen.

Om daar lid van te worden moet dezelfde vakbekwaamheidstest van weleer worden afgelegd. En dat levert het recht op om de titel Register Wijntaxateur en Makelaar "RWTM" te dragen. Deze titel heeft het College gedeponeerd als merk en daarmee is dus wéér wettelijke bescherming gegarandeerd.

Einde bericht