Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor direct gebruik



Gasten slapen droog in Verkade of Albert Heijn kamer

De eerste gasten betrekken vandaag de kamers van het door Heddes Bouw gerealiseerde Inntel Hotel te Zaandam. Het hotel bestaat uit een compositie van typische Zaanse gevels en is daarmee een markante nieuwe verschijning in het straatbeeld van Zaandam. De kamers hebben typische Zaanse thema's zoals Verkade en Albert Heijn. Heddes Bouw kijkt terug op een geslaagde samenwerking en is trots op de realisatie van een nieuw Zaans icoon.

'Toen ik de eerste impressies van het gebouw zag heb ik mijn wenkbrauwen wel even gefronst' aldus Niels Doodeman, directeur bij Heddes Bouw en verantwoordelijk voor de realisatie van het project. Hij legt het als volgt uit: In eerste instantie was er verwondering over aansprekende architectuur, dat werd echter snel gevolgd door de constatering dat de bouw technisch gezien een uitdaging zou worden. Deze uitdaging is zonder meer op positieve wijze geslaagd. Dit kon alleen door de prettige samenwerking met zowel de architect als de besluitvaardige opdrachtgever.

Het ontwerp van architect Wilfried van Winden van WAM architecten (© ontwerp Molenaar & Van Winden architecten/ WAM architecten) heeft veel belangstelling gedurende de bouw gekregen, met name toen de steigers langzaam werden afgebroken waren de complimenten niet van de lucht. Kijkend naar het resultaat zijn er nog weinigen die zich de lastige aansluitingen en details kunnen herinneren. 'Het bleek geen sinecure om het project waterdicht te krijgen met alle getrapte gevels en goten. Maar alle gasten kunnen droog slapen' aldus een lachende Niels Doodeman.

Nu de eerste gasten hun intrek kunnen nemen wordt halsreikend uitgekeken naar het volgende bijzondere project.

////////////////////////////////EINDE PERSBERICHT/////////////////////////////////////////



Ingezonden persbericht