Ingezonden persbericht


Persbericht

GroenLinks, D66 en PvdA formeren een nieuw college in Utrecht

Met als uitgangspunten Groen, Transparant, Sociaal en Financieel Gezond zullen GroenLinks, D66 en PvdA de komende weken werken aan een nieuw Utrechts collegeprogramma. Onder leiding van Tof Thissen hebben partijen de afgelopen week in een open sfeer met elkaar gesproken en geconcludeerd dat een stevige en vertrouwenwekkende basis bestaat voor samenwerking in een nieuw college. De partijen hebben afspraken gemaakt over een open bestuurscultuur, met een college dat vorm en inhoud geeft aan participerende democratie. De krimpende financiële mogelijkheden dagen partijen uit te komen tot een duurzame stad en een efficiënte, slagvaardige en dienstverlenende organisatie. De drie partijen wachten niet op de bezuinigingen van het rijk vanaf 2012, maar nemen al vanaf 2010 maatregelen om de organisatie financieel gezond te houden.

GroenLinks, D66 en PvdA streven naar een collegeprogramma op hoofdlijnen, waarbij zowel voor de gemeenteraad in kaderstellende en controlerende zin ruimte blijft als ook voor de inwoners en ondernemers in Utrecht. De komende weken worden benut om een aantal inhoudelijke thema's verder uit de diepen. Het gaat om onder andere herstructurering/wonen, mobiliteit/ luchtkwaliteit, ambtelijke organisatie/ financiën en duurzaamheid. GroenLinks, D66 en PvdA laten zich daarbij inspireren door belangenorganisaties, bewoners en deskundigen.

De drie partijen zien veel kansen voor een modern bestuur dat een inspirerende visie op de toekomst van de stad wil realiseren.