Gemeente Delft

Ondertekening convenant verkeersveiligheid rond Simon Carmiggeltschool

De Simon Carmiggeltschool in Delft-Tanthof gaat samen met de gemeente en de politie de verkeersveiligheid rondom de school en op de schoolroutes verbeteren. Wethouder Anne Koning ondertekent hiervoor op donderdag 18 maart namens het college het samenwerkingsconvenant 'Samen Veiliger naar School'. Dit doet zij samen met vertegenwoordigers van Politie Haaglanden, de Simon Carmiggeltschool en de Verkeerswerkgroep van deze school.

Het project 'Samen Veiliger naar School' heeft als doel de (subjectieve) verkeersveiligheid rondom scholen en op schoolroutes te verbeteren en een bewustwordingsproces op gang te brengen. Met het ondertekenen van het convenant beloven alle betrokken partijen een pakket van maatregelen uit te voeren. Dit zijn niet alleen infrastructurele maatregelen, maar ook maatregelen op het gebied van educatie, informatie, handhaving en mobiliteitsbeïnvloeding.

Een voorbeeld van een te nemen infrastructurele maatregel is het veiliger maken van een fietsoversteek; een voorbeeld van mobiliteitsbeïnvloeding is het opstellen van een gedragsprotocol, hoe de school en de ouders omgaan met verkeer van, naar en rond hun schoolomgeving.

Verkeersveiligheid van kinderen is een speerpunt in het gemeentebeleid. Het project 'Samen Veiliger naar School' biedt hiervoor een goede aanpak. Deze aanpak richt zich namelijk op samenwerking tussen alle partijen die bij de schoolomgeving zijn betrokken: school, ouders, buurtbewoners, gemeente en politie. Hierdoor ontstaat een breed gedragen pakket van maatregelen om de verkeerssituatie rond de school te verbeteren.

Het project 'Samen Veiliger naar School' is een vervolg op het project 'Kinderen Veiliger door Delft'. In april 2008 is een soortgelijk convenant ondertekend voor de Gabriëlschool, in december 2008 voor de Freinetschool en in juli 2009 voor de Oostpoortschool.

Noot voor de redactie (